Юнес Хамза е едно от добре познатите имена, преминали през

...
Юнес Хамза е едно от добре познатите имена, преминали през
Коментари Харесай

Юнес Хамза пред Sportal.bg за престоя си в Ботев и любимия си мач с Лудогорец в ШЛ

Юнес Хамза е едно от добре познатите имена, минали през българския футбол. Нападателят дойде в България през зимата на 2014 година, когато подписа контракт с борещия се за купата Ботев (Пловдив). Случилото се на високите етажи в клуба с банкрута на КТБ не разреши това да се случи, а Хамза мина в състава на Лудогорец, с който игра в Шампионска лига. Пред Sportal.bg тунизиецът се съгласи да показа усещанията си от престоя му в България. В момента Хамза е футболист на румънския Петролул (Плоещ).
 Ботев (Пловдив) и Лудогорец не се победиха в зрелищен мач @@@
Здравей, Юнес! Как си, какво правиш сега?
- Здравей! Добре съм, благодаря! В момента съм в Румъния и върша това, което прави всеки един. Стоя вкъщи със фамилията си и упражнявам самичък.
 Ботев (Пловдив) и Лудогорец не се победиха в зрелищен мач @@@
Какво е мнението си за създалата се обстановка и съгласно теб какво е бъдещето на футбола, откакто пандемията отмине?
- Този вирус съществуваше и преди. Светът е виждал сходни неща, само че както постоянно обстановката ни сподели, че не сме готови. Болниците не са добре оборудвани. Хубавото е, че можем да се учим от грешките си и да разберем какъв брой хубаво е да бъдеш вкъщи със фамилията си и другари. Също по този начин се научихме да оценяваме това, което имаме в естествените дни - свободата. Нека Бог пази всички ни. Бъдещето във всяка една сфера от живота ще бъде друго. Трябва да бъдем деликатни, с цел да не допуснем още веднъж това да се случи.
 Суперкупата България 2014 година Лудогорец - Ботев (Пловдив) 3:1 @@@
През януари 2014 година ти подписа с Ботев (Пловдив) и по-късно направи запаметяващ се дебют. Отбеляза два гола във вратата на Лудогорец. Какво си спомняш от тези времена?
- За мен престоят ми в Ботев беше доста прекрасен. Ако не се беше случило това със притежателя на клуба (Цветан Василев), можеше да бъдем един от огромните клубове в България и всяка година да се борим за титли.
 Лудогорец - Базел I част @@@
Само няколко месеца по-късно ти мина в тима на Лудогорец. Какво беше първото ти усещане, когато дойде в Разград?
- В Разград беше добре, тъй като се фокусирахме доста повече върху футбола. Румъния беше близо и можех да се прибирам вкъщи. Варна също е хубав град, който беше доста близо.
 Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 @@@
Спомням си, че дебютира в мача от Шампионска лига против Ливърпул. Лудогорец загуби с 1:2, само че ти направи асистенция.
- Това беше най-хубавият мач за мен в Шампионска лига. Играхме доста добре, а аз дадох красива асистенция с първото си допиране в мача. Влязох от аварийна пейка.

Имаш ли занимателни истории с някогашните си съотборници?
- Да, и една от тях е обвързвана с мен. Случи се в този мач против Ливърпул. Резултатът беше 1:0 за тях, а течеше 83-ата минута на мача. Загрявах в профил и имахме право на още една промяна. Исках да играя толкоз доста, че отидох самичък до тъчлинията, без да ме повикат, и се подготвих. Казах на треньора да ме вкара в игра. Тогава направих и асистенцията за 1:1 с първото си допиране.
 Лудогорец упражняват преди срещата с Ливърпул @@@
Допускаш ли, че можеш да се завърнеш в България след време?
- България разполага с капацитета да направи шампионата доста по-конкурентоспособно. Вярвам, че след вируса нещата ще се развият по доста по-добър метод за България. Да, за какво да не се върна още веднъж? Пазя положителни мемоари от престоя си в страната.  Лудогорец отпътува за Ливърпул дружно с младежите @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР