Юлияна Янева (68 кг) спечели първия златен медал за България

...
Юлияна Янева (68 кг) спечели първия златен медал за България
Коментари Харесай

Юлиана Янева донесе първо еврозлато за България в Загреб

Юлияна Янева (68 кг) завоюва първия златен орден за България на европейското състезание по битка в Загреб, откакто се наложи с безапелационното 10:3 против украинката Алла Белинска на финала. Това е първо отличие при дамите, а преди този момент в свободния жанр мъжете донесоха още два сребърни и един бронзов орден.
Янева стана неоспорим първенец в Загреб, откакто в нито една от битките не падна под седем точки преднина против съперничките си.
Тя завоюва и двата си мача по пътя към полуфинала с механически туш, а в него дъперничката й - чехкинята Адела Ханзликова не се яви на тепиха поради травма. Така българската националка стигна до край, където срещна Белинска в очакване на реванш. Украинката я победи на край преди две години в някогашната и на двете категория до 72 кг.
Янева не просто взе реванш, а доминираше напълно против представителката на Украйна. Българката построи рано преднина от 4 точки и не разреши на Белинска да стигне до равнене. Тя стигна до 10:3 и завоюва първата си купа от огромни шампионати.
До този миг Янева имаше сребро от Варшава 2021 и бронз от Будапеща 2022 на 72 кг, както и Световната купа в Белград през 2020 година
Утре на край ще се бори Мими Христова (65), а Евелина Николова (57) и Биляна Дудова (62) ще се състезават за бронзови оценки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР