Юлия Путинцева поднесе най-голямата изненада при жените на Уимбълдън до

...
Юлия Путинцева поднесе най-голямата изненада при жените на Уимбълдън до
Коментари Харесай

Путинцева направи така, че Осака си замина от Уимбълдън

Юлия Путинцева сервира най-голямата изненада при дамите на Уимбълдън досега, откакто надигра в първи кръг международната номер 2 Наоми Осака в два сета – в обособените елементи 7-6 (4), 6-2.

Двубоят стартира по-добре за японката, която проби в третия гейм, само че казахстанката от съветски генезис отвърна на предизвикването в шестия. Двете си взимаха подаванията и разумно се стигна до тайбрек, в който Путинцева бе по-стабилна и дръпна със сет задатък. Във втория играта на двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем се срина и тя позволи два пробива, които в последна сметка осигуриха влиятелния триумф на нейната съперничка. Това бе трета победа в също толкоз срещи за Путинцева над Осака, като неотдавна тя я победи и на тревата в Бирмингам.

Така конкуренцията при дамите остана без и без номер 2 в света, откакто по-рано номер 10 в схемата Арина Сабаленка отстъпи на Магдалена Рибарикова. 24-годишната Путинцева ще се изправи против Виктория Голубич в спор за място в трети кръг. Напред не престават още Моника Пуиг, Анастасия Севастова, Вероника Кудерметова, Анастасия Потапова, Мадисън Бренгъл и Даниел Колинс. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР