Юлиан Попов: Още мръсни коли идват от Запад Дани Каназирева:

...
Юлиан Попов: Още мръсни коли идват от Запад Дани Каназирева:
Коментари Харесай

Над 200 000 автомобила бълват газове под тепетата

Юлиан Попов: Още мръсни коли идват от Запад Дани Каназирева: Трафикът се трансформира в проблем №1 на Пловдив 150 милиона изгубени в трафика

Броят на колите в Пловдив непрестанно пораства. Според последните данни от статистиката единствено персоналните коли, регистрирани на територията на общината, към този момент са над 200 000, като естествено не всички се движат всеки ден. Към тях обаче би трябвало да прибавим фирмените МПС-та, регистрирани в други общини, автобусите и камионите на транспортните компании /някои от които измежду водачите на националния пазар с хиляди машини/ и над 35 000 автомобила от прилежащи обитаеми места, които влизат всекидневно в града. Така приблизително в града над 200 000 автомобила бълват изгорели газове. Под данни на " Пътна полиция " всяка година в КАТ Пловдив се вършат близо 6000 нови регистрации на МПС-та. В същото време бракуваните са към 1500. Това прави годишен растеж от близо 6000 МПС-та.

Никъде в уеб страницата на общината или други виновни институции не успяхме да намерим точни данни за междинната възраст на автомобилния парк под тепетата. Той обаче надали е по-различен от тази за страната, или 14,5 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР