Южнокорейци, японци и китайци са сред най-големите ценители на български

...
Южнокорейци, японци и китайци са сред най-големите ценители на български
Коментари Харесай

Азиатците луди по българските рапани

Южнокорейци, японци и китайци са измежду най-големите ценители на български рапани. В последните години страната ни е измежду желаните снабдители на деликатеса, а този бизнес у нас се развива и благодарение на европейско финансиране, отбелязва Българска национална телевизия.
Във плантация за рапани процесът на преправка на деликатеса от водата до трапезата изисква като начало те да се сварят за 20 минути. След това суровината се охлажда. После морският охлюв се отделя от черупката на ръка. Най-сръчните служащи в роден завод могат да почистят до 150 кг дневно.
След като се сварят и се извадят от черупката, от месото се отделят вътрешностите на рапана и по-късно се сортират. После рапаните се претеглят, с цел да се опаковат по мярка. След дезинфекциране в обособена вана, морските охлюви се потапят в „ джакузи за рапани “, като процесът на аериране е за да се отделят фините частици от пясъка, които може да са попаднали в рапаните по някакъв метод, изясняват във профилираната плантация. След това продукцията се замразява и опакова, с цел да потегли на изток.
5 тона суровина се преработват в 1 звук подготвен артикул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР