Заради ЛГБТ идеология в училищатаГлавният прокурор на Тексас Кен Пакстън

...
Заради ЛГБТ идеология в училищатаГлавният прокурор на Тексас Кен Пакстън
Коментари Харесай

Щатът Тексас съди администрацията на Байдън

Заради ЛГБТ идеология в учебните заведения
Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заведе дело против администрацията на президента Джо Байдън поради разширението на федералната отбрана против полова дискриминация, която задължава държавните учебни заведения да одобряват “половата еднаквост ” на учениците си.

Пакстън се причислява към редица републикански водачи в цялата страна, които се заканиха да блокират влизането в действие на смяната, оповестяват “Ройтерс ” и “Нюзуик ”.

“Тексас няма да разреши на Джо Байдън да пренапише дял IX от закона по гражданските права, унищожавайки правната отбрана на дамите в поддръжка на неговата радикална фикс идея по джендър идеологията. Този опит за подкопаване на федералния закон е явно противозаконен, недемократичен и надалеч от действителността. Тексас постоянно ще се опълчва на екстремистките, разрушителни политики на Байдън ”, написа Пакстън в своето изказване.

Междувременно губернаторът на Тексас Грег Абът разгласи в писмо, изпратено до Белия дом, че неговият щат няма да ползва новите промени. “Законът се основаваше на логиката, че има единствено два пола - мъжки и женски. Вие го пренаписахте с цел да принудите учебните заведения да третират момчетата като девойки и да одобряват самодекларираната им полова еднаквост. Този опит да се наложи левичарска идеология надвишава пълномощията ви като президент. Инструктирам Тексаската просветителна организация да пренебрегва този диктат ”, показва Абът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР