Южнокорейският външен министър Пак Джин каза, че Северна Корея е

...
Южнокорейският външен министър Пак Джин каза, че Северна Корея е
Коментари Харесай

Сеул: Северна Корея е завършила подготовката за извършване на нов ядрен опит

Южнокорейският външен министър Пак Джин сподели, че Северна Корея е приключила подготовката за нов нуклеарен опит, и че единствено политическо решение на управлението на страната може да предотврати осъществяването му, съобщи Асошиейтед прес.

След договарянията си с американския държавен секретар Антъни Блинкън във Вашингтон Пак сподели, че Северът ще заплати цена, в случай че извърши подобен опит.

" Северна Корея приключи подготовката за още един нуклеарен опит и считам, че остава да бъде взето единствено политическо решение ", сподели южнокорейският първи посланик.

" Ако Северна Корея извърши още един нуклеарен опит, считам, че това единствено ще ускори нашето въздържане, а също и интернационалните наказания ", сподели Пак и добави: " Северна Корея би трябвало да размишления и да вземе вярното решение ". Министърът прикани Китай да убеди Пхенян да не възобновява нуклеарните опити.

Съединени американски щати ще продължат да оказват напън върху Северна Корея до момента в който тя не промени курса си, сподели от своя страна Антъни Блинкън.

Той означи, че Съединени американски щати остават отворени за разговор със Северна Корея, само че Пхенян пренебрегва апелите им и вместо това тества ракети и прави подготовка за възобновяване на нуклеарните си опити, последният от които е осъществен през 2017 година

" Докато режимът в Пхенян не промени курса си, ще продължим да оказваме напън ", сподели пред публицисти Блинкън, имайки поради интернационалните наказания против Северна Корея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР