Южнокорейският технологичен гигант Samsung очаква по-високи финансови резултати за второто

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung очаква по-високи финансови резултати за второто
Коментари Харесай

Samsung увеличава печалбата, но тя е под очакванията

Южнокорейският софтуерен колос Samsung чака по-високи финансови резултати за второто тримесечие. Оперативната облага на компанията за този интервал се планува да е 10.73 милиарда $ (14.1 трлн. вона), което е с 12% повече от година по-рано. Това е втората най-голяма облага за интервала, която компанията е имала в последните пет години.

Въпреки това тези равнища са под упованията на анализаторите, които предвиждаха облага от 14.5 трлн. вона, сочат данни на Refinitiv SmartEstimate. Предварителните резултати демонстрират, че продажбите са се нараснали с 22% на годишна база до 77.8 трлн. вона.

Резултатите на софтуерния колос не са изненадващи, откакто анализатори неотдавна преразгледаха надолу прогнозите си за облагите. Причината е все по-широко публикуваното очакване потребителите и компаниите да понижат разноските, защото опасността от световна криза нараства.
Реклама
" Климатът в промишлеността стартира да се утежнява от средата на второто тримесечие ", сподели Си Ви Чунг, който е началник на корейските проучвания в Nomura. " Цените на чиповете евентуално ще паднат още през втората половина, наранени от икономическата криза ", добави той пред Financial Times.

Samsung също е изправена пред терзания по отношение на отслабващата конкурентоспособност на компанията в областта на полупроводниците. Особено огромни са паниките по отношение на леярския бизнес на южнокорейската компания, настояват анализатори. Миналия месец компанията стартира всеобщо произвеждане на 3-нанометрови чипове, които са по-мощни и ефикасни от предшествениците си, с цел да се изправи против TSMC в борбата за доминиране на пазара на чипове от висок клас.

Моментът за това обаче сякаш не беше най-правилният, тъй като се чака съществено понижаване на търсене на полупроводници с толкоз огромни благоприятни условия. Фирмата за софтуерни проучвания и съвещания Garner предвижда, че продажбите на мобилни телефони в международен мащаб ще спаднат със 7.1% тази година. Причините за това не са изненадващи за никого - инфлацията, войната в Украйна и проблемите с веригата за доставки, които се утежниха поради локдауните в Китай, които са провокирани от локалната политика за " нулев коронавирус ". Анализаторската компания чака международните доставки на лични компютри също да спаднат тази година, като процентът при тях даже е по-висок от този на телефоните - 9.5%. Лий Мин Хин, който е анализатор в BNK Securities, пресметна, че доставките на смарт телефони на Samsung са намалели с към 16% по отношение на предходното тримесечие. Според него през второто тримесечие Samsung е съумяла да продаде 62 млн. телефона. Samsung не е сама Производители на чипове, измежду които Intel, Micron Technology и Advanced Micro Devices, предизвестиха за задаващия се спад, който ще последва двете години на постоянни продажби. В началото на юли Micron даде изненадващо неприятна прогноза за настоящото тримесечие, цитирайки слабото търсене на смарт телефони и компютри. Говорител на компанията предизвести, че пазарът е " измършавял доста за доста къс интервал от време ". За сметка на това американската компания остана уверена в дълготрайното търсене.

Миналия месец Intel разгласи, че ще поправя вложенията си, защото вероятностите за втората половина са станали " доста по-лоши ". AMD означи закъснение на продажбите на лични компютри тази година, до момента в който Nvidia наема по-малко чиновници заради спадащо търсене, обвързвано с пониженото копаене на криптовалути и играенето на видео игри.
Реклама
" Полусривове се случват на всеки три до четири години и може да се чака още един ", споделиха анализатори на Bank of America в отчет предходната седмица. Пазарният откривател TrendForce съобщи, че цените на някои DRam чипове, които се употребяват в софтуерни устройства и сървъри, са намалели с към 12% през предишния месец по отношение на година по-рано.
Свързани публикации Производителят на чипове GlobalFoundries уголемява инженерния си екип в София 22 юни 2022, 17:24 Експортният надзор върху чипове и хардуер визира стопанската система на Русия 8 юни 2022, 11:07 Stellantis и Samsung влагат над 2.5 милиарда $ в цех за акумулатори в Съединени американски щати 26 май 2022, 08:55 Компаниите за чипове ще се изправят пред двегодишен дефицит на съоръжение 23 март 2022, 13:45 Силен завършек на 2021 година - Samsung чака скок на облагата с 50% 9 януари 2022, 11:47 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР