Южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви в четвъртък, че страната му

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви в четвъртък, че страната му
Коментари Харесай

Южна Корея планира да стане петият най-голям производител на COVID ваксини в света до 2025 г.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин съобщи в четвъртък, че страната му има за цел да стане петият по величина производител на ваксини против Covid-19 в света до 2025 година, като за задачата влага 2,2 трилиона вона, или 1,92 милиарда $.

Мун Дже-ин уточни, че азиатската страна също по този начин създава своя лична ваксина, която се чака да бъде пусната през първата половина на 2022 година Производството на имунизацията би трябвало да влезе във Фаза 3 на клиничните изпитвания, добави той.

По-рано Южна Корея реализира съглашения за произвеждане на имунизациите, създадени от AstraZeneca и Оксфордския университет, от Novavax и Moderna, както и съветската ваксина " Спутник Лайт " на изследователския институт " Гамалея ".

Също през днешния ден стана ясно, че съветската биофармацевтична компания Petrovax възнамерява да създава месечно до 10 милиона дози от имунизацията против ковид Ad5-nCoV, създадена от китайската CanSino Biologics Inc.

В изявление за ТАСС формален представител на Petrovax означи, че производството на имунизацията, известна още като Convidecia, ще зависи от търсенето'.

Клиничните изпитвания на имунизацията на китайската компания CanSino в Русия евентуално ще приключат през септември, уточни още той и добави, че общият потенциал на индустриалните мощности на Petrovax възлиза на 160 милиона дози годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР