Южнокорейският президент Мун Дже-ин не планира да намали санкциите срещу

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин не планира да намали санкциите срещу
Коментари Харесай

Сеул няма да намалява санкциите срещу Пхенян

Южнокорейският президент Мун Дже-ин не възнамерява да понижи глобите против Северна Корея, с цел да има среща на високо ниво сред Пхенян и Сеул, съобщи „ Ройтерс “, цитирайки южнокорейската новинарска организация „ Йонхап “.

По отношение на предлагането на Пхенян да беседва със Съединени американски щати за изоставяне на нуклеарните оръжия на Корейския полуостров Мун сподели, че още е рано за оптимизъм. Все още има доста въпроси, по които имаме разлики, уточни президентът.

Мун се срещна в президентския замък с ръководители на парламентарно показани партии, откакто негови пратеници бяха в Северна Корея и споделиха, че водачът Ким Чен-ун е подготвен да наложи мораториум върху нуклеарните и ракетните си опити, в случай че Съединените щати договарят с него.

Северна Корея е подготвена да смекчи тона и да се откаже от нуклеарния си боеприпас, само че в подмяна желае гарантиране на националната сигурност. Напрежението на Корейския полуостров се увеличи след нуклеарните и ракетни тествания на режима в Пхенян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР