Южнокорейският лидер Samsung Electronics отчита 38% спад на печалбата си

...
Южнокорейският лидер Samsung Electronics отчита 38% спад на печалбата си
Коментари Харесай

Samsung разочарова с 38% спад на печалбата си в края на 2019-а

Южнокорейският водач Samsung Electronics регистрира 38% спад на облагата си в следствие са спад в цените на чиповете. Поевтиняването им идва като стеснителен знак за отрицателния резултат на комерсиалните разногласия и ковид върху международната софтуерна промишленост.

Нетните доходи на производителя са намалели до 5,23 трилиона вона или 4,4 милиарда $ през последното тримесечие на 2019 година при упования за такива от 5,31 трилиона вона. Оперативната облага е в размер на 7,16 трилиона вона.

Тази за сегмента на чиповете е в размер на 3,5 трилиона вона при 7,8 трилиона вона за същия интервал на 2018 година. От друга страна облагата от доставките на смарт телефони пораства до 2,5 трилиона вона последните три месеца на 2019 година при такава от 1,5 трилиона вона за същия интервал на миналата.

Изоставането зад упованията е изненадващо, защото от Samsung показаха и предварителни регултати преди оповестяването на формалните. Очакванията бяха те да бият прогнозите на анализаторите.

Забавянето на продажбите на чипове е сериозен удар за компанията, защото това е нейната най-печеливша дивизия. Ситуацията в промишлеността евентуално ще повлияе и на представянето на производителя през първото тримесечие на тази година.

Акциите на Samsung изгубиха 3,2% от цената си след представянето на данните. От началото на годината до сряда тази седмица те бяха добавили 5,9% към цената си, а за миналата 2019 година регистрираха към 44% растеж. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР