Южнокорейският доставчик на интернет SK Broadband заведе дело срещу Netflix

...
Южнокорейският доставчик на интернет SK Broadband заведе дело срещу Netflix
Коментари Харесай

Netflix отива на съд заради нов хитов сериал

Южнокорейският снабдител на интернет SK Broadband заведе дело против Netflix за покриване на разноските по повишен трафик. Неочакваното му повишаване е вследствие на гледаемостта на нов сериал – “Squid Game ”.

Драмата на корейски език набира бърза известност и е на път да се трансформира в най-голямото шоу в историята на стрийминг платформата, написа Fox Business.

Делото идва откакто съд в Сеул постанови, че Netflix би трябвало „ рационално “ да предложи нещо на интернет доставчика. Междувременно и няколко корейски политици приказваха срещу разпространителите на наличие, които не компенсират финансово интернет доставчиците в моментите, в които има взрив на трафика.

Netflix разгласи, че ще прегледа претенциите на компанията, ще отвори полемика и ще работи за намиране на метод да се избегнат компликациите за потребителите на SK Broadband. От доставчика оповестиха, че Netflix и YouTube – единственият уебсайт, който генерира повече трафик от стрийминг платформата, не си заплащат такси за потребление на мрежата, до момента в който Amazon, Apple и Фейсбук го вършат.

Към предишния септември трафикът на данни на Netflix, минал през SK, е почти 1.2 трлн. обработени бита в секунда – скок с 24 пъти по отношение на май 2018 година, частично заради триумфа на “Squid Game ”.

SK прави оценка разноските, направени от Netflix, на към 22.9 млн. $ единствено през 2020 година.

Миналата година от стрийминг колоса оповестиха в свое дело против доставчика, че зародилите от SK разноски са част от договорното им обвързване към клиентите и заради това не би трябвало да се заплащат от Netflix.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР