Южнокорейските власти съобщиха, че имат намерение да поставят гривни за

...
Южнокорейските власти съобщиха, че имат намерение да поставят гривни за
Коментари Харесай

Южна Корея планира да следи с гривни спазването на карантината

Южнокорейските управляващи оповестиха, че имат желание да слагат гривни за следене на хората, които не съблюдават карантинните разпоредби по отношение на коронавирусната зараза, заяви Асошиейтед прес.

Властите в Южна Корея обявиха, че по-строгите ограничения за надзор са нужни, защото някои от поставените под карантина 57 000 души се измъкват от контролните органи и излизат от домовете си, като оставят у дома смарт телефоните си с приложенията за следене. Досегашните желанията за по-широко потребление на гривните не се реализираха поради възражения от страна на правозащитници.

Юн Те-хо, представител на южнокорейските здравни управляващи, призна, че фактически проектът за гривните буди известни опасения, свързани с персоналната цялост и гражданските свободи. Но по думите му мярката е нужна, тъй като броят на хората под карантина е станал доста огромен, откакто от 1 април управляващите задължили всеки, който се прибира от чужбина, да остава в 14-дневна изолираност.

Гривните, които споделят посредством блутут с приложения за следене, конфигурирани на смарт телефоните, имат за цел управляващите да получат сигнал, в случай че носещият ги напусне дома си или се опита да повреди гривната, или да я среже.

Представител на южнокорейското министерство на вътрешните работи съобщи, че държавното управление не разполага със законови средства да принуди хората да носят гривните. Затова от тях ще се желае да подписват декларация за предоставяне на единодушие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР