Южнокорейската армия съобщи, че е задействала свои изтребители, тъй като

...
Южнокорейската армия съобщи, че е задействала свои изтребители, тъй като
Коментари Харесай

Южна Корея вдигна изтребителите си, след като китайски и руски самолети навлязоха в зоната ѝ на ПВО

Южнокорейската войска заяви, че е задействала свои изтребители, защото в сряда два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли в зоната за въздушна защита на страната, предава " Ройтерс ".

По информация на управляващите в Сеул два китайски бомбардировача H-6 неведнъж са влизали и излизали от зоната за идентификация на въздушната защита на Южна Корея (KADIZ). Това е станало към 5:50 ч. в сряда в региона край южното и североизточното крайбрежие на страната.

Часове по-късно те още веднъж навлизат в зоната от Японско море, дружно с съветски военни самолети, в това число бомбардировачи Ту-95 и изтребители СУ-35.
Зоната за противовъздушна защита е буферна зона, в която всяка страна пробва да разпознава и локализира въздухоплавателни средства.В нея не работят интернационалните правила и закони, защото такива не са уредени, с което се разграничава доста от въздушното пространство на дадена странаЗоната за идентификация се афишира едностранно и може да се простира отвън територията на страната, с цел да ѝ даде повече време да отговори на противников дейности.
" Нашите военни изпратиха изтребители на военновъздушните сили преди навлизането на китайските и съветските самолети в KADIZ, с цел да приложат тактически ограничения в подготовка за евентуална непредвидена обстановка ", се споделя в изказването на въоръжените сили.

Те показват, че самолетите не са нарушили въздушното пространство на страната. Москва не признава зоната за противовъздушна защита на Южна Корея, а Пекин е на мнение, че всички страни би трябвало да могат да я употребяват свободно.

По-късно за сходни дейности заяви и Япония. Нейното военно министерство сподели, че китайски бомбардировачи са прелетели от Източнокитайско в Японско море. Към тях по-късно са се включили и два съветски безпилотни самолета.

Според наблюдаващи най-вероятно всичко това е част от взаимните учения, които Китай и Русия оповестиха, че организират.

Това обаче не е първият път, в който китайски и съветски самолети прелитат през зоната за военновъздушна защита на Южна Корея - сходни дейности бяха осъществени през май и август, като първото беше тъкмо след встъпването в служба на президента Юн Сук-йол.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР