Южнокорейска балистична ракета се повреди и се разби в земята

...
Южнокорейска балистична ракета се повреди и се разби в земята
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея изстреляха ракети след теста на Пхенян

Южнокорейска балистична ракета се повреди и се разруши в земята в ранните часове на сряда. Инцидентът се разигра по време на взаимно военно обучение на Съединени американски щати и Република Корея, предизвиквайки суматоха измежду обърканите поданици на крайбрежния град Каннин.

Хората в района към този момент са неспокойни поради все по-провокативните оръжейни проби, осъществявани от Северна Корея. Звукът от гърмежа и последвалия пожар накараха мнозина в града да повярват, че това може да е офанзива от Северна Корея. Безпокойството единствено се ускори от обстоятелството, че военните и държавните чиновници не дадоха пояснение за детонацията часове наред.

Съвместното командване на Съединени американски щати и Южна Корея заяви, че няма данни за ранени от случая с балистична ракета с дребен обхват „ Хюнму-2 “, която се разруши във военновъздушна база в покрайнините на града. Въоръжените сили обявиха, че проверяват какво е предизвикало " анормалния полет " на ракета, която е основно оръжие в тактиките на Южна Корея за предпазен и ответен удар против Севера.
Южнокорейското министерство на защитата заяви, че военните са изстреляли общо четири ракети към Източно море по време на учението, извършено от Съединени американски щати и Южна Корея. Учението с бойна пукотевица е имало за цел да показва благоприятни условия за нанасяне на прецизни удари против Северна Корея, откакто Пхенян изстреля балистична ракета, способна да носи нуклеарно оръжие, която мина над Япония във вторник.

Изстрелването беше най-провокативната проява на оръжия през тази година, защото съгласно някои специалисти страната се стреми да развие пълностоен нуклеарен боеприпас, кадърен да заплашва континенталната част на Съединени американски щати и съдружниците им за да изтръгне отстъпки от тези страни

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР