Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) отхвърли молбата на САЩ да получи

...
Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) отхвърли молбата на САЩ да получи
Коментари Харесай

Аржентина и Колумбия приемат Копа Америка през 2020-а година

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) отхвърли молбата на Съединени американски щати да получи семейството на шампионата Копа Америка през 2020-а година и даде шампионата за взаимна организация на Аржентина и Колумбия. Срещата на управлението на КОНМЕБОЛ беше късно нощес в Маями (щата Флорида), след което шефовете на районния съюз остават за съвещание на Съвета на ФИФА.

Решението шампионатът да се организира в две страни е стимулирано "с опцията да се върне този шампионат все по-близо до почитателите и опция за всяка страна да се приготви по-детайлно, защото ще има по-малко отговорности ".

Турнирът Копа Америка всекидневно включва 10-те страни от Южна Америка и два гостуващи тима, а идващото издание е тази година в Бразилия през юни. Но от КОНМЕБОЛ желаят да провеждат друго издание следващата година и по този начин да започват четиригодишна цикличност, по сходство на Европейските шампионати по футбол.

Но шампионатът през 2020-а година е четвъртият в границите на шест години, като това са през 2015-а година в Чили, през 2016-а година в Съединени американски щати, която беше особено издание в чест на 100-годишнината от първия шампионат и през 2019-а в Бразилия. Въпросният шампионат през 2020-а година може да бъде плануван с 16 тима, което значи шест външни участника.

При това състояние колосите от КОНКАКАФ Мексико и Съединени американски щати ще бъдат поканени. Мениджърските организации Денцу и IMG пък оферират да бъде включен и тимът на Австралия, откъдето има интерес за телевизионно лъчение. Аржентина е била хазаин за последно през 2011-а година, до момента в който Колумбия е получила семейството през 2001-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР