Южноафриканският президент Сирил Рамапоса пристигна днес в Украйна, като визитата

...
Южноафриканският президент Сирил Рамапоса пристигна днес в Украйна, като визитата
Коментари Харесай

Южноафриканският президент пристигна в Украйна на мирна мисия

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса дойде през днешния ден в Украйна , като визитата му има за цел ходатайство за намиране на спокойно решение на войната, съобщи Ройтерс, като се базира на неговата канцелария.

Очаква се Рамапоса да се срещне денем с украинския президент Володимир Зеленски , след което ще отпътува за Русия за диалози с съветския президент Владимир Путин в Санкт Петербург на следващия ден.

Южноафриканското президентство разгласява в Туитър фрагменти от идването на Рамапоса в региона на Буча край Киев. Той пристигна с трен от Полша.
Заедно с президента на Сенегал Маки Сал , Рамапоса оглавява делегация, включваща водачите на Замбия и Коморските острови и премиера на Египет.
 

— @BREAKING NEWS (@DKNMOHAMMED)

Мисията ще предложи серия от " ограничения за създаване на доверие " по време на стартиралите старания за ходатайство, гласи план на рамков документ, забелязан от Ройтерс.

В текста се показва, че задачата на задачата е " да разпространява смисъла на мира и да насърчи страните да се съгласят на воден от дипломацията развой на договаряния ".

Тези ограничения биха могли да включват евакуиране на съветските войски , евакуиране на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, анулиране на заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд, както и облекчение на глобите против Москва.

Може да последва съглашение за преустановяване на военните дейности , което ще би трябвало да бъде съпроводено от договаряния сред Русия и Запада, се показва в документа.

Киев твърди, че неговият проект, който планува евакуиране на съветските войски от всички окупирани украински територии, би трябвало да бъде основа за намирането на решение за преустановяване на войната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР