Южноафриканският президент Сирил Рамафоса обяви, че клубът на бързоразвиващите се

...
Южноафриканският президент Сирил Рамафоса обяви, че клубът на бързоразвиващите се
Коментари Харесай

БРИКС ще приеме шест нови членове през следващата година

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса разгласи, че клубът на бързоразвиващите се страни БРИКС ще одобри шест нови членове, в това число Саудитска Арабия, ОАЕ и Иран, при започване на идната година.


" Решихме да поканим Република Аржентина, Арабска република Египет, Федерална демократична република Етиопия, Ислямска република Иран, Кралство Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства да станат пълноправни членове на БРИКС. Членството ще влезе в действие от първи януари 2024 година ", съобщи Рамафоса на среща на върха в Йоханесбург, съобщи Агенция Франс Прес.

Призивите за разширение на БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - преобладаваха в дневния ред на тридневната среща на върха и разкриха различията измежду блока по отношение на темпото и критериите за приемане на нови членове.

Но групата, която взема решения с консенсус, се споразумя за " управителните правила, стандарти, критерии и процедури на процеса на разширение на БРИКС ", съобщи Рамафоса.


Близо две дузини страни са подали публични заявки за присъединение към клуба, който съставлява една четвърт от международната стопанска система и повече от три милиарда души.

На срещата на върха в Йоханесбург, която завършва, участват още към 50 държавни и държавни ръководители. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР