Южният военен окръг на Русия (ЮВО) връща в местата за

...
Южният военен окръг на Русия (ЮВО) връща в местата за
Коментари Харесай

Русия обяви връщане в бази на 10 000 войници след учения до Украйна

Южният боен окръг на Русия (ЮВО) връща в местата за непрекъсната предназначение над 10 хиляди военнослужещи , които се били на обучение в продължение на месец, оповестява " Интерсфакс ".

" Във войските на Южния боен окръг завърши стадият на бойно координиране на отряди, екипажи в мотострелкови формирования, военни елементи на бойното въоръжение и специфични елементи. Повече от 10 хиляди военнослужещи в състава на поделенията се връщат към пунктове за непрекъсната дислокация от територията на общовойсковите полигони ", оповестяват от регионалната пресслужба в събота.

Според отчета занятията са се провеждали на общовойскови полигони в Астраханска, Волгоградска и Ростовска области, в Крим, Ставропол и Краснодарски край, републиките на Северен Кавказ, както и на полигоните на съветските военни бази в Абхазия, Армения и Южна Осетия.

" В рамките на един месец батальонните тактически групи и тактическите групи от бойните родове на всички формирования и военни елементи на Южния боен окръг минаха полева подготовка на ротационен принцип по модулна система ", оповестяват от ЮВО.
 Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява
Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява

Столтенберг прикани Путин да изтегли войските и да обезпечи мирна Коледа за всички, не вижда непосредствена опасност против съдружниците от НАТО

От региона прецизират, че за поддържане на висока бойна подготвеност във всички формирования и военни елементи на Южния боен окръг за интервала на новогодишните празници ще бъдат привлечени дежурни елементи , средства за подсилване, както и сили за премахване на следствията от вероятни изключителни обстановки.

" През първото десетдневие на януари подразделенията за Противовъздушна отбрана, екипажите на корабите на Черноморския флот и Каспийската флотилия , подразделенията за радиоелектронна битка и дежурните смени на оперативно-тактическа, армейска и безпилотна авиация ще продължат да служат на бойни наряди ", се споделя в известието.

Западният боен окръг също по този начин рапортува за полева подготовка на военнослужещи от Обединената войска в регионите на Воронеж, Белгород, Курск, Брянск и Смоленск .

По-рано Съединени американски щати, други страни от НАТО и Украйна оповестиха концентрацията на съветски войски покрай украинската граница , както и проектите на Москва да нахлуе на украинска територия при започване на 2022 година

Началникът на Генералния щаб на Руската федерация Валери Герасимов в отговор на тези изказвания сподели, че Русия няма нападателни проекти .
 Русия продължава да натрупа сили до Украйна
Русия продължава да натрупа сили до Украйна

Сателитни фотоси демонстрират база в Крим, цялостна бронирани транспортни средства и танкове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР