Южна Корея вдигна по спешност във въздуха изтребители, след като

...
Южна Корея вдигна по спешност във въздуха изтребители, след като
Коментари Харесай

Военни самолети на Русия и Китай навлязоха в ПВО зоната на Южна Корея

Южна Корея подвигна по неотложност във въздуха изтребители, откакто съветски и китайски военни самолети на взаимно обучение са навлезли за малко в зоната ѝ за идентификация на противовъздушната защита . Това оповестиха военачалници в Сеул, представени от " Франс прес ".

Нямало е обаче навлизане във въздушното пространство , се прецизира в изказване на Обединените началник-щабове на Южна Корея.

" Нашите военни получиха отговор от китайската страна, че това е било... обикновено образование през мрежата за директна връзка Южна Корея-Китай ", допълниха южнокорейските военни.

Обединените началник-щабове означиха, че са оценили обстановката като взаимни учения сред Русия и Китай и че самолетите са летели в зоната в продължение на към 10 минути.

Южна Корея е изпратила изтребители F-15 и F-16 дружно с въздушен танкер за зареждане с гориво като " естествена тактическа мярка ", откакто съветските и китайските самолети са се доближили до зоната.

Нахлуването е станало североизточно от Токдо - островчета, към които териториални искания има и Япония , която ги назовава Такешима.

Идентификационните зони за противовъздушна защита са отвън въздушното пространство на страна или територия, в които непознатите самолети се следят от съображения за сигурност.

Те обаче са самообявени и механически са интернационално въздушно пространство.

През 2019 година южнокорейски изтребители изстреляха повече от 400 предупредителни изстрела, а Япония се оплака на Москва, откакто съветски боен аероплан наруши въздушното пространство покрай противоречивите острови.

Тогава Русия съобщи, че не признавала такива зони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР