Южна Корея в сряда спря част от междукорейското военно споразумение

...
Южна Корея в сряда спря част от междукорейското военно споразумение
Коментари Харесай

Южна Корея засилва контрола по границата след теста на КНДР

Южна Корея в сряда спря част от междукорейското военно съглашение за понижаване на напрежението от 2018 година Действието е в отговор на последното изстрелване на боен шпионски спътник от Северна Корея, оповестява " Йонхап ".

Съгласно предлагането, утвърдено на изключително съвещание на кабинета, управлявано от министър-председателя Хан Дък-су, Сеул ще възвърне дейностите по разузнаване и наблюдаване към междукорейската граница. Президентът Юн Сук Йол, който е на държавно посещаване във Англия, утвърди предлагането по-късно денем.

" Северна Корея ясно показва, че няма воля да съблюдава военното съглашение от 19 септември,  сключено за да се понижи военното напрежение на Корейския полуостров и да построи доверие ", сподели Хан по време на срещата.
 Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита
Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита

Изстрелванията провокират наказание от Съединени американски щати, Япония, Южна Корея

" Способността на нашите военни да разпознават заплашителни цели и позицията им за реагиране ще бъдат доста усъвършенствани ", сподели Хан, добавяйки, че сходна мярка е жизненоважна за националната сигурност.

Военното съглашение, подписано на 19 септември 2018 година, при предходната демократична администрация на президента Мун Дже-ин, приканва за прекъсване на всяка враждебна военна активност сред Кореите, основаване на морски буферни зони и преобразяване на DMZ в мирна зона, наред с други неща.

Юн управлява президентското съвещание на Съвета за национална сигурност от Лондон, където сега е на четиридневно държавно посещаване, и е бил осведомен от Обединения комитет на началник-щабовете за детайлностите по изстрелването, съгласно кабинета му.
 Американски самолетоносач дебаркира в Южна Корея
Американски самолетоносач дебаркира в Южна Корея

В проява на разширено въздържане против нуклеарните и ракетните стратегии на КНДР

Припомняме, че ден по-рано Северна Корея извърши изстрелване на ракета, за която се счита, че носи спътник. Това потвърдиха Южна Корея и Япония.

Това бе третият опит на Пхенян тази година да сложи първия си шпионски спътник в орбита.

По-късно страната разгласи, че сполучливо е сложила шпионски спътник в орбита.

сред сряда и 1 декември.

В понеделник военните на Южна Корея издадоха предизвестие, изискващо Северна Корея да измести всеки проект за изстрелване на спътник, описвайки ги като акт на провокация, грозящ сигурността на Южна Корея. Той сподели, че е извършил своята част, с цел да съблюдава съглашението от 2018 година със Севера да не взе участие в дейности, които покачват районното напрежение, до момента в който Северът неведнъж го е нарушавал, като е изстрелвал ракети и летял с дронове.
 Съединени американски щати и Южна Корея преразглеждат тактиката за въздържане на Северна Корея
Съединени американски щати и Южна Корея преразглеждат тактиката за въздържане на Северна Корея

Министрите на защитата на Южна Корея и Съединени американски щати подписаха обновената Адаптирана тактика за въздържане

След опита за изстрелване през май Южна Корея извади останките от спътника от морето и сподели, че анализът демонстрира, че той е имал лимитирана приложимост като платформа за разузнаване.

дойде в Южна Корея. Той дебаркира в пристанището в град Пусан в проява на разширено въздържане против нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР