Южна Корея ще затегне контрола върху износа за Русия, забранявайки

...
Южна Корея ще затегне контрола върху износа за Русия, забранявайки
Коментари Харесай

Южна Корея забранява износа на стратегически стоки и услуги за Русия

Южна Корея ще затегне контрола върху износа за Русия , забранявайки експорта на стратегически артикули. Тя се присъединява и към глобите на западните страни да блокират достъпа на някои съветски банки до системата за заплащания СУИФТ (SWIFT). Това заяви през днешния ден външното министерство на Сеул, представено от Ройтерс. 

Сред стратегическите артикули и услуги за експорт, които ще бъдат следени, са доставките на електроника, полупроводници, компютри, информация и връзки, датчици и лазери, навигация и авиационна радиоелектроника, морско и аерокомическо съоръжение. 

Южнокорейското държавно управление е решило също да насърчи спомагателното освобождение на стратегически петролни запаси за стабилизиране на интернационалния енергиен пазар. Сеул ще прегледа и други ограничения като препродажба на полутечен природен газ за Европа, се показва в официално съобщение на ведомството.

Правителството на Южна Корея осъжда съветската военна инвазия в Украйна и като виновен член на интернационалната общественост реши да взе участие интензивно в напъните на интернационалната общественост, в това число стопански наказания, за спокойно разрешаване на обстановката, се споделя в официалното съобщение.

Южна Корея ще усили филантропичната помощ за Украйна, разгласи министерството, уточнявайки, че американското държавно управление е било известено за тези решения по дипломатически канали. 

Сингапур също ще вкара съответни наказания и ограничавания против Русия , в това число банкови и финансови ограничения, както и надзор върху износа на артикули и услуги, които могат да бъдат употребявани като оръжия против украинския народ. Това заяви през днешния ден министърът на външните работи Вивиан Балакришнан, представен от Ройтерс.

Малкият град-държава, азиатски финансов център и основен интернационален транспортен възел, извършва резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че рядко постанова лични наказания против страни. 

Сингапур има намерение да работи дружно с доста други страни, които имат същата позиция и да наложи съответни наказания и ограничавания против Москва, зави Балакришнан пред Народното събрание, описвайки съветската инвазия като неприемлива и голямо нарушаване на интернационалните правила. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР