Южна Корея реагира изключително остро на ядрения опит, който направи

...
Южна Корея реагира изключително остро на ядрения опит, който направи
Коментари Харесай

Южна Корея е готова да разположи американско ядрено оръжие на своя територия

Южна Корея реагира извънредно остро на нуклеарния опит, който направи тази заран северния ѝ комшия. Армията на страната предизвести, че приготвя мощни ограничения в отговор на шестото нуклеарно тестване на КНДР.

„ Президентът Мун Джей-ин съобщи, че страната няма в никакъв случай да разреши на Северна Корея да продължи с развиването на нуклеарната и ракетната си технологии ", съобщи водещият консултант по национална сигурност към президентството Чун Ой-йонг по време на конференция, извършена след свикването на съвета за национална сигурност на Южна Корея.

Той посочи, че ще желае нови и по-мощни наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да изолира изцяло комунистическата си съседк.

В същото време южнокорейската организация „ Йонхап " разгласи, че Южна Корея обмисля да разположи в границите си „ най-мощните американски тактически оръжия ", като под това се има поради нуклеарно оръжие, прецизира „ Би Би Си ".

„ Южна Корея и Съединени американски щати имат задоволителни благоприятни условия да отговорят на провокацията на Севера и двете страни се координират между тях повече от всеки път ", написа в публично заявление на щаба на южнокорейските въоръжени сили, представено от „ Фокус ".

„ Комбинираните сили на съдружниците ще покажат своя мощен отговор посредством дейности ", съобщи генерал-майор Чо Хан-кю, шеф на оперативния отдел на щаба.

Тази заран КНДР извърши опит на атомна бомба, който провокира и мощно земетресение. Реакции незабавно последваха от страна на Южна Корея и Япония. Сега в осъждането на дейностите на Ким Чен-ун обаче се включи и най-големият съдружник Китай, като външното министерство на страната прикани КНДР да приключи „ неправилните си дейности ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР