Южна Корея повиши възрастта за секс по взаимно съгласие от

...
Южна Корея повиши възрастта за секс по взаимно съгласие от
Коментари Харесай

Южна Корея забрани секса с деца под 16 години

Южна Корея увеличи възрастта за секс по взаимно единодушие от 13 на 16 години, оповестява Агенция " Франс прес ".

Причината е, че страната се стреми да ускори отбраната на малолетните след обвинявания, че съществуващият закон за половите закононарушения е прекомерно слаб.

Съгласно ревизирания закон възрастните, които вършат секс с деца под 16-годишна възраст, ще бъдат преследвани за полово принуждение или обезчестяване на деца, без значение дали е имало хипотетично единодушие.

Преди законовото изменение се смяташе, че младежите на възраст 13 и повече години са правоспособни да дават единодушие за секс. Това обаче води до спорни случаи, а критици на закона акцентират, че нарушителите заобикалят наказване.

От Агенция Франс Прес показват, че през 2017 година 42-годишен мъж е бил приет за отговорен в обезчестяване на тогава 15-годишно момиче с претекста, че то се е съгласило. Случаят е разбунил духовете в страната и е довел до апели за повишение на възрастовата граница.

Въпреки своя стопански и софтуерен прогрес Южна Корея остава консервативно и патриархално общество, в което жертвите на полово посягане рискуват да бъдат посрамени, в случай че го разкрият.

В изказване на южнокорейското министерство на правораздаването се показва, че възрастта на единодушието е нараснала на 16 години, с цел да се " защитят младежите от полови закононарушения на фундаментално равнище ".

Измененият закон отстранява и отминалостта за полови закононарушения против малолетни под 13 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР