Южна Корея осъди безотговорното вето на Русия, блокиращо подновяването на

...
Южна Корея осъди безотговорното вето на Русия, блокиращо подновяването на
Коментари Харесай

Южна Корея критикува Русия за това, че е използвала вето, за да прекрати мониторинга на ООН върху санкциите на Северна Корея

Южна Корея осъди " безотговорното " несъгласие на Русия, блокиращо подновяването на група от специалисти на Организация на обединените нации, наблюдаващи интернационалните наказания против Северна Корея, с гласуването след обвиняванията, че Пхенян оказва помощ на Москва във войната й в Украйна.

Южна Корея " ясно показва, че Руската федерация, макар статута си на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е взела безконтролно решение ", се споделя в изказване на външното министерство на Сеул.

Ходът, който идва седмици откакто органът съобщи, че проверява известия за прехвърляния на оръжие сред Пхенян и Москва, беше посрещнато с вълна от рецензии, в това число от Украйна и Съединените щати.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба назова ветото „ самопризнание за виновност “ от Русия, до момента в който Съединените щати го описаха като „ изпитание в персонален интерес да се погребе докладването на панела за тайното съглашение (на Москва) “ със Северна Корея.

Ветото в Съвета за сигурност не отстранява глобите против Северна Корея, само че т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР