Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще

...
Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще
Коментари Харесай

Южна Корея увеличава помощта за Украйна на $400 млн за идната финансова година

Южна Корея през днешния ден огласи, че през идната финансова година ще даде на Украйна финансова помощ в размер на 520 милиарда вона (394 млн. долара), което е осемкратно нарастване по отношение на тази година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пакетът от помощи включва 130 милиарда вона за възобновяване, 260 милиарда вона за филантропична помощ и още 130 милиарда вона посредством интернационалните организации, излиза наяве от южнокорейския бюджет за 2024 година

През юли президентът Юн Сук Йол разгласи, че през тази година страната му ще даде " огромни количества военни доставки ", без да дава повече детайлности.

Днес Юн също по този начин разгласи нарастване на формалната южнокорейска помощ за развиване за стратегически области, в това число Азиатско-Тихоокеанския район и Африка, от 1,4 трилиона вона на 2 трилиона вона (1,51 милиарда долара).

Увеличението на помощта за чужбина е част от напъните да се помогне на южнокорейските компании да се развиват в чужбина и да се подсигуряват националните ползи, като да вземем за пример веригите за доставки, и Сеул да поеме отговорност като основен член на международната общественост, заяви министерството на стопанската система и финансите в известието за бюджета.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР