Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще

...
Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще
Коментари Харесай

Южна Корея увеличава осем пъти помощта си за Украйна за 2024 г.

Южна Корея през днешния ден огласи, че през идната финансова година ще даде на Украйна финансова помощ в размер на 520 милиарда вона (394 млн. долара), което е осемкратно нарастване по отношение на тази година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пакетът от помощи включва 130 милиарда вона за възобновяване, 260 милиарда вона за филантропична помощ и още 130 милиарда вона посредством интернационалните организации, излиза наяве от южнокорейския бюджет за 2024 година

През юли президентът Юн Сук-йол разгласи, че през тази година страната му ще даде " огромни количества военни доставки ", без да дава повече детайлности.

Днес Юн също по този начин разгласи нарастване на формалната южнокорейска помощ за развиване за стратегически области, в това число Азиатско-Тихоокеанския район и Африка, от 1,4 трилиона вона на 2 трилиона вона (1,51 милиарда долара).
Увеличението на помощта за чужбина е част от напъните да се помогне на южнокорейските компании да се развиват в чужбина и да се подсигуряват националните ползи, като да вземем за пример веригите за доставки, и Сеул да поеме отговорност като основен член на международната общественост, заяви министерството на стопанската система и финансите в известието за бюджета.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР