Южна Африка се класира за трети път за финала на

...
Южна Африка се класира за трети път за финала на
Коментари Харесай

Южна Африка се справи с Уелс и ще се бори с Англия на финала на Световното по ръгби

Южна Африка се класира за трети път за финала на Световното състезание по ръгби, в който ще срещне отбора на Англия в повтаряне на мача за купата от 2007 година.

Във втория полуфинал на шампионата в Япония южноафриканците победиха Уелс с 19:16 и по този начин убиха фантазията на "драконите " за първо класиране за край в историята.

Срещата в Йокохама бе доста равностойна и мина при спазването на жестока тактическа дисциплинираност от страна и на двата тима, а в воин за африканския отбор се трансформира Хендри Полард, който осъществя четири наказателни удара, включително и решителния 4 минути преди приключването на постоянното време, с който да обезпечи успеха на отбора си.

В хода на целия мач двата отбора бяха напълно близо един до различен в резултата, като даже единствените есета, които съумяха да запишат, бяха в поредни офанзиви в средата на второто полувреме.

До момента Южна Африка няма изгубен край на международно състезание, като през 1995 година надиграва Нова Зеландия, а през 2007 година печели против Англия. Предстоящият край против англичаните ще се играе още веднъж в Йокохама идната събота, 2 ноември. Ден по-рано е мачът за третото място сред Уелс и Нова Золандия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР