Юфката на смъртта е едно от най-популярните ястия в света

...
Юфката на смъртта е едно от най-популярните ястия в света
Коментари Харесай

Вижте какво се случи с мъжа, опитал се да изяде Юфката на смъртта

Юфката на гибелта е едно от най-популярните ястия в света поради наличието си на 100 стрити люти чушки. Консумацията на сходно количество люто е рискова за живота и здравето, само че 22-годишният английски кулинар Бен Сумадивила решил да опита от смъртоносното ядене.

В резултат на това младежът е изгубил слуха си за няколко минути и въпреки че е опитал единствено няколко хапки, е почнал да се поти, замаял се е и е било нужно да потопи главата си в кофа със студена вода, с цел да се възвърне.

Юфката на гибелта е нудълс, гарнирана с 100 люти чушки от сорта Птиче око. Само една чушка от този тип наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера.

Пред този тип чушки лютивостта на Халапеньо, които наброяват сред 3500 и 8000 единици, и сосът Табаско, които са едвам сред 2500 и 5000 единици, са доста скромни.

Carolina Reaper публично е най-лютата чушка в света с 2 200 000 Сковил единици, само че смесването на повече чушки Птиче око в едно ядене основава по-люта храна.

След като запалянкото Бен Сумадивира възвърнал естественото си положение, споделил, че макар голямото количество вода и млечни шейкове, които е изпил, дълго време продължавал да усеща изпепеляващия пикантен усет в устата си.

Юфката на гибелта се сервира само в един ресторант в Индонезия и коства 34 индонезийски рупии.

Видеото с неговото осъществяване към този момент е споделено в канала, който британецът поддържа Awesome Eats. Там той разгласява и други свои сходни завършения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР