Юбилейната изложба, посветена на 140-годишнината на Владимир Димитров-Майстора, подредена в

...
Юбилейната изложба, посветена на 140-годишнината на Владимир Димитров-Майстора, подредена в
Коментари Харесай

Продължават юбилейната изложба на Майстора заради огромния интерес

Юбилейната галерия, отдадена на 140-годишнината на Владимир Димитров-Майстора, подредена в едноименната изложба в Кюстендил, притегля все нови и нови фенове на изобразителното изкуство от цяла България, дребни и огромни.

Това заяви пред Радио София шефът на галерията Валентин Господинов.

Има визити на туристи от Европа, Съединени американски щати и други места по света.
С рейсове идват и възпитаници от страната.

Юбилейната експозиция включва към 350 произведения на художника, разнообразни от непрекъснатата галерия. Над 50 от платната са реставрирани.

Изложбата подчертава не върху известните мадони на Майстора, колкото върху терзанията на художника, естетическите му настройки, метода, по който претърпява и интерпретира видяното, от време на време като развой – от рисунки, етапни приключени и приключени произведения.

Заради големия интерес и в случай че се позволи от Министерството на културата, експозицията няма да бъде закрита в края на юли, а ще продължи до 15 октомври т.г.

" Галерията се трансформира в огромен площад на изкуството, на който се комуникира. Не гледат единствено картини. Провеждат уроци, раздават се награди, деца рисуват ", добави Господинов.

140 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора се навършиха на 1 февруари т.г. Художникът е роден в с. Фролош, само че съвсем целият му креативен път минава в село Шишковци. И двете села се намират в област Кюстендил.

След пандемията Кюстендилската изложба за пръв път от през днешния ден ще гостува с галерия в ХГ " Борис Денев " - Велико Търново.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР