Юбилей на ДГ Звънче“. Снимка: Искра.бг Уважаеми гости, скъпи родители,

...
Юбилей на ДГ Звънче“. Снимка: Искра.бг Уважаеми гости, скъпи родители,
Коментари Харесай

ДГ „Звънче“ в Бургас отпразнува 50-годишен юбилей с голямо и красиво тържество

Юбилей на ДГ „ Звънче “. Снимка: Искра.бг

„ Уважаеми посетители, скъпи родители, сътрудници, другари, благи деца, годините незабелязано препускат във времето и като страници на книга се затварят една след друга, с окрилени, светли очаквания. С хиляди очички, вперили взор в бъдещето и с доверие в нас – техните учители. От страниците звъни ту нехаен смях, ту благо отронена сълзичка. 50 години разноцветни, пъстрокрили, разноцветни, устремени – малко за един човешки живот, за огромна обич или за едно начало, само че през погледа на едно дете, през загатна му за първото стихотворение, ария, глас или усмивка са дълговръщани обратно през времето на помъдряването. “

С тези думи шефът на детска градина /ДГ/ „ Звънче “ Стойка Йондова откри формалното празненство по случай рождения ден на учебно-възпитателното заведение на 13 юни. Тя продължи:

„ Летописът на ДГ „ Звънче “ отброи 50 години – един къс момент от безкрая на времето. Половинвековен празник, през който детската градина е непокътнато и съхранено кътче за децата на Бургас. Поколение от тях към този момент израснали и поели своя път в живота. 50 години път, извървени почтено, отговорно и безрезервно от колектива на ДГ „ Звънче “. И в този момент със удовлетворение ще кажа на всички вас, на моя екип – „ Благодаря Ви! Благодаря Ви от сърце за дръзновението, за възхода, за взаимната поддръжка, за високото професионално държание, за всеотдайността, за положителното име на детската градина, което постигнахме и съхранихме дружно! “ Днес сме горди, че сме предали на нашите ученици мъдростта на предишното, религия в сегашното и вяра за бъдещето. Честит празник, сътрудници! Честит рожден ден, благи деца! Желая здраве, креативно дългоденствие и професионални триумфи! “

Кметът на Община Бургас Димитър Николов е изпратил приветствен адрес по случай празника, който беше прочетен от заместник-кмета по „ Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ Йорданка Бенова-Ананиева . Той гласи следното:

„ Уважаеми учители и дребни другари, приемете моите сърдечни поздрави и благопожелания по случай 50-годишнината на ДГ „ Звънче “. През тези 50 години детската градина се трансформира в комфортен дом, в който генерации малчугани откриват света към тях, развиват своите гении и се забавляват в другарска конюнктура. Тя е очевидец на първите стъпки, първите думи и първите другарства на доста деца. Вашата посветеност и обич към образованието и развиването на децата са скъпи. Вие сте тези, които им внушавате религия и убеденост, които ги подкрепяте и насърчавате да бъдат най-хубавите версии на самите себе си. Вашата работа оставя трайни следи в сърцата и мозъците на всички, които стъпват във вашата детска градина. Нека прелестните завършения продължат и идващите години са изпълнени с още повече радостни мемоари, наслада и усмивки. Честит празник, цветущ празник! “

В началото малчуганите приветстваха гостите като изпяха химна на детската градина . И незабавно по-късно последва осъществяването на най-малките от яслените групи, които бяха пременени като пчелички . Под звуците на песничката „ Мъничка пътечка “ те събраха в кошнички цветчета, разпръснати по поляната. Впоследствие на сцената се появиха дребни щурчета и калинки . Вижте красивото им осъществяване:

На сцената по-късно на песента „ Жу-жу! Бръм! “ танцуваха и пчеличките от група „ Делфинче “ с учители Светла Иванова и Анета Кърджева.

А по-късно своя извънредно сладостен танц показаха и дребните зайчета :

Група „ Дъга “ със старши учители Дарина Овчарова и Анастасия Иванова демонстрираха пъстър танц , пеейки: „ Дъгата, дъгата, виж дъгата. Колко боички има дъгата? Дава на всички наслада в отпалата, в случай че си топна пръстчето в нея и ще рисувам, и ще си пея. “ Чуйте:

А по-късно сцената беше превзета от Снежанки , приказни принцове , мускетари с огромни шапки , джуджета , страшни вълци и червени шапчици :

„ Дървари идват рано сутринта, а паднели нощта със звездната позлата стартират да се случват чудеса. Венци от приказни цветя в косите, наричане за деликатност и обич, горски феи, прегърнати в шепота напразно пленяват с танц и хубост “ – с тези думи беше показан танцът, който спря дъха на публиката и беше изпълнен от група „ Смехорани “ със старши учители Мария Борисова и Иванка Янчева.

Последва красивото осъществяване на малчуганите, облечени в цветовете на българското знаме , на фона на невероятната Паша Христова и „ Една българска роза “:

„ Хей, другари положителни, смях на устните звъни. Край на скучните ни дни с нови песни и игри. Там край морските талази в луди танци и смешки. Няма време за горест. Вече сме почивка! “ – Танцувайки на фона на текста на тази ария танц показа още една група на ДГ „ Звънче “ :

И няма български празник без едно „ Дунавско хоро “ . То беше изпълнено от група „ Златното ключе “ с учители Руска Терзиева и Анна Милкова:

На финала имаше фойерверки и красива торта . Още доста танци, игри и най-много красиви, усмихнати детски лица.

50-годишният празник на ДГ „ Звънче “ беше почетен от посетители от Испания , Португалия , Румъния и Гърция , които са и сътрудници на детското заведение по плана „ nEURO NEST 3.0 “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР