YouTube се разширява в направление игри — поне за платените

...
YouTube се разширява в направление игри — поне за платените
Коментари Харесай

YouTube, следвайки примера на Netflix, се насочва към игрите. Започва с 30 мини-игри като билярд, пасианс и Angry Birds

YouTube се уголемява в направление игри — най-малко за платените клиенти на YouTube Premium, платформата ще обезпечи достъп до селекция от онлайн-игри, които могат да се играят както през браузъра, по този начин и благодарение на мобилното приложение. Новата функционалност се назовава Playables и през септември към този момент беше тествана от обособени консуматори.

Миналата седмица YouTube изпрати известие за Playables до своите клиенти с предложение да тестват новата функционалност, оповестява The Verge. Тези, които се включат, ще могат да играят 37 мини-игри напряко в YouTube — не е належащо евакуиране или инсталиране.

Списъкът включва известни игри като Angry Birds Showdown, Brain Out, Daily Solitaire, The Daily Crossword, както и редица аркадни игри. В известието на YouTube Premium се отбелязва, че игрите ще бъдат налични до 28 март 2024 година Премиум-потребителите ще могат да намерят цялостната библиотека от игри в раздела Playables на секция Explore.

YouTube Playables наподобява, че няма да притегли толкоз сериозните геймъри, колкото ще бъде метод за повишение на потребителското преживяване на своите платени клиенти. Това лято компанията усили цената на премиум-плана си по целия свят; аналогично покачване се следи и при платените абонаменти на други стриймингови услуги, като Netflix, Apple, Amazon. Въпреки че е мъчно да си представим някой, който ще се абонира за YouTube Premium единствено поради Playables, тези игри могат да убедят неуверените консуматори да останат по-дълго и при изискване, че Angry Birds няма реклами, това е добър метод да убиете време някъде в градския превоз.

От друга страна, игрите са настоящ тренд за огромните софтуерни компании, където Гугъл напусна след закриването на Stadia. Един от скорошните образци е точно Netflix.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР