You sentКато съюз на едни от най-старите демократи в България

...
You sentКато съюз на едни от най-старите демократи в България
Коментари Харесай

БЗНС: Паметник на Васил Левски вместо Альоша в Пловдив - без тотеми на окупатора!

You sent

„ Като съюз на едни от най-старите демократи в България Български земеделски народен съюз изрично поддържа настояването на пловдивчани, а и на болшинството свободни български жители за ремонт на паметника „ Альоша “ в Пловдив и издигането на негово място на монумент на Васил Левски или на Христо Ботев. “
Това се споделя в изказване на на Български земеделски народен съюз по отношение на самодейността за разглобяване на окупаторския момумент, преобладаващ градското пространство на Пловдив.

Ето какво още се споделя в позицията на земеделците:

Българските демократи одобряваме наличието на руски паметници в актуалната реалност като неуважение на независимостта на Републиката и като знак на опозоряване на националната ни памет.

Тотемите на окупатора, държал България в послушание 45 години, унищожавал елита на нацията и свободния дух на българите, трансформирал страната ни в руска губерния и откъснал ни от мястото ни измежду свободните демократични нации, би трябвало да бъдат отстранени!

В 21 век България е свободна и самостоятелна страна. Споменът за тоталитаризма в никакъв случай не може да бъде заличен, само че от дълго време трябваше да бъде комплициран завършек на култа към паметниците му. Децата и младежите в нашата страна заслужават да израснат със свободно българско съзнание, без върху тях да тегнат пропагандните облици на тоталитарната власт.

Позорно е в свободна България, в един от най-красивите ѝ градове, обвързван с историята на няколко цивилизации, най-високият паметник да е въплъщение на култа към комунизма. Още повече през днешния ден, когато следващият деспот в Кремъл наяве показва упоритости да възвърне въздействието на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики на който България беше спътник.

Политическа партия на Български земеделски народен съюз приканва регионалния шеф на Пловдив Илия Зюмбилев да вземе кардинална позиция по демонтажа на унизителния руски паметник „ Альоша “ в града и по образеца на София да предприеме съответните дейности.

Очевидно е, че с изключение на гражданска разпоредителност се изисква и властова воля и увереност. Български земеделски народен съюз е доказвал неведнъж в историята си, че може да отстоява правилата на демокрацията против фашизма и комунизма. Днес сходни жертви не се изискват, само че страхливата потайност на хората, заемащи постове във властта, е неприемлива за нас. Нерешителността и бягането от отговорност разграничават Илия Зюмбилев от правилата на Български земеделски народен съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР