Йосиф Панов спечели шампионския пояс на Универсалната боксова организация (UBO)

...
Йосиф Панов спечели шампионския пояс на Универсалната боксова организация (UBO)
Коментари Харесай

Йосиф Панов спечели първата си международна титла на MAX FIGHT 53

Йосиф Панов завоюва шампионския пояс на Универсалната боксова организация (UBO) в категория до 66.7 кг и записва първата интернационална купа в кариерата си. Той надделя с единомислещо съдийско решение аржентинеца Викториано Сантиян на галавечерта MAX FIGHT 53 в зала “Арена София ”.

Президентът на MAX FIGHT Любен Джубрилов връчи персонално пояса на Пепелянката, за който това беше 24-та победа на професионалния кръг (при 3 поражения) и осма поредна.

Панов доминираше от началото до края с по-експресните си комбинации и изключително с доминантната си работа с крайници, като не загуби нито един от осемте рунда и се опази от съществени провали. Противникът му опита всички чисти и нечисти техники, с цел да го затрудни, само че трябваше да одобри провалянето си след последния гонг.

Панов нанесе две леви крошета в торса си, а след това тежък ляв ъперкът прати съперника му на пода и реферът Антонио Григоров стартира отброяване. Сантиян въпреки всичко се съвзе в точния момент и изкара рунда, само че към този момент имаше очебийно закъснение в очите на съдиите, а и болката от попадението го тормозеше даже при паузата сред първия и втория рунд.

Постепенно Панов увеличи броя на опитите за попадения и нанесе няколко сполучливи с ляво кроше и десни прави, като работата му с краката бе все по този начин впечатляваща. Сантиян имаше потребност от намазване с вазелин под дясното око преди началото на третия рунд.

Третата част точно изглеждаше най-равностоен, като и Сантиян записа един от дребното си основни удари в задачата - ляво кроше - само че се регистрира повече с непозволени опити да нарани тила на Панов. Българинът поддържаше концепцията си да не прекалява с експанзията и да управлява дистанцията с голям брой леви прави.

В четвъртия рунд двамата по-често влизаха на замени, което беше предстоящо от Сантиян, тъй като той губеше мача обективно към този миг и имаше потребност да рискува. Аржентинецът даже се плезеше и опитваше да изнерви Панов, който не се поддаваше на никакви провокации и вместо това пусна кръв от носа на противника.

Пепелянката не спираше да “хапе ” с поредни леви прави и крошета, съпроводени със стъпване напред. Българинът стана жертва на едно дясно кроше и следващ удар в тила, след което знаеше да увеличи вниманието си в отбрана, тъй като Сантиян влагаше като че ли всичките си сили в епизодичните офанзиви. Естествено, Панов превъзхождаше с разнообразните си придвижвания и леви прави, което му осигуряваше преимущество до момента.

Пепелянката продължи да поддържа преимуществото си в шестия рунд и решително контролираше изхода на дуела. Сантиян получи последно предизвестие за удари в тила, а и непрекъснато биваше наказван с комбинацията ляв-ляв-дясно кроше. Умората у аржентинеца се увеличи в последните минути, до момента в който Панов изглеждаше като че ли може да изкара още осем рунда. Бързината на ръцете стана още по-отчетлива в интерес на българина, който правеше комбинации от четири удара даже в осмия рунд. След последния гонг Пепелянката справедливо отпразнува най-важния триумф в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР