Йоркширският териер е декоративна порода куче, която е много дружелюбна

...
Йоркширският териер е декоративна порода куче, която е много дружелюбна
Коментари Харесай

Правилно хранене на йоркширски териер

Йоркширският териер е декоративна порода куче, която е доста отзивчива и радостна, само че и предана на стопанина си. Миниатюрното кученце не лае и няма никакъв характерен мирис, по тази причина тези любимци са отличен вид и за развъждането на куче в апартамент.

Въпреки това бъдещите стопани на тези питомци би трябвало да са осведомени освен с характера, държанието, образованието и дресировката, само че и с вярното хранене на йоркширския териер.

Грижите за тези животни и тяхното образование не са изключително комплицирани. Важно е да имате поради това, че тези кучета са много свободолюбиви и имат съхранен ловджийски инстинкт. За да израсне питомецът ви здрав, вие би трябвало да можете да се грижите вярно за четириногия ви другар.

Бъдете подготвени да го приучите към хигиеничните привички от ранна възраст, с цел да нямате по-късно проблеми. Трябва да се погрижите и за всички ваксини и да посещавате постоянно ветеринар за профилактични прегледи на кучето.

С какво да храните йоркширския териер?

Стопаните на тези сладки кученца би трябвало да решат сами с какво избират да хранят йоркширския териер, а точно с подготвени сухи храни най-вече или с натурална храна. Който и вид да изберете, значимото в тази ситуация е храната в рациона на любимеца ви е да е качествена, а менюто - уравновесено и здравословно.

При храненето на дребните е значимо да употребявате единствено висококачествени артикули и храни от премиум клас. Неправилно формирания асортимент храни и меню може да стане причина за понижаването на имунитета, а също по този начин да способства за нарушаването на ендокринната и храносмилателната система на животното. Независимо от вида на хранене, би трябвало да им осигурите и свободен достъп до постоянно чиста и прясна вода.

Колко пъти дневно би трябвало да храните йоркширския териер

В взаимозависимост от възрастта:

- 1-2 месеца - 6 пъти дневно;

- 2-3 месеца - 4-5 пъти дневно;

- до 6 месеца - 4 пъти на ден;

- до 8 месеца - 2-3 пъти дневно;

- след 8 месеца - 2 пъти дневно.

Захранването на дребните става от 3-та седмица, като последователно се усилва порцията и към 6-8 седмица се стига до естествената дневна норма. Сухите гранули пък би трябвало да се размекват в малко преварена вода в съответствие 1:3.

Хранене на йоркширския териер с натурална храна

 Йоркширски териер

Ако сте решили да храните кучето ви и с натурална храна, тогава това би трябвало да стане последователно и да започнете от ранна възраст на кучето (2-3 седмици). При едно хранене би трябвало да се дава единствено един артикул. Когато отнемете дребните от майка им, можете да храните кученцата йоркширски териер 6 пъти дневно, а след 2-я месец можете да преминете към 4 хранения на ден.

Между храненията можете да им давате яйца, свежи плодове и ягоди, домакински йогурт и други. Млякото се изключва от рациона им, откакто ги отнемете от майка им. Храната би трябвало да е свежа и не се предлага да готвите авансово. Мляко можете да давате единствено на бремените женски, като е по-добре да заложите на козето.

Позволени артикули за йоркширския териер

- месо;

- оризова или овесена каша;

- свежи или варени зеленчуци ( моркови, тиквички, аспержи, чушки, тиква, ряпа);

- зеленина ( магданоз, копър, листа на салати);

- варена морска риба;

- яйце (1 на седмица);

- растителни масла;

- домакински йогурт.

Забранени артикули за йоркширски териер

- свинско и мазни меса;

- тестени изделия;

- орехи;

- пушени продукти;

- шоколад;

- подправки;

- чай, кафе и други артикули, които съдържат кофеин;

- сурова речна риба;

- авокадо;

- сурови яйца;

- бобови култури;

- картофи.

Не е желателно да им готвите и доста солена храна. Нормата им на ползване на тази фалшификация е не повече от 1% от общото тегло на порцията.

Яйцата пък могат да се дават единствено във варено положение, с цел да не се допусне заразяването на питомеца ви с чревни инфекции. Добре е да им давате и разнообразни витаминно-минерални комплекси.

Храненето на вашето куче йоркширски териер би трябвало да бъде освен вкусно за питомеца, само че също по този начин уравновесено и здравословно. Ако се грижите вярно за четириногия ви другар, тогава той ще може да се радва на здраво здраве и първокласен живот, а отговорността за това е единствено във ваши ръце, по тази причина в никакъв случай не подценявайте значимостта на вярното хранене.

Ако желаете да си вземете йорки, разгледайте тези разгласи за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР