Йорг Дайбер (Joerg Daiber) стана популярен с кратките си филми,

...
Йорг Дайбер (Joerg Daiber) стана популярен с кратките си филми,
Коментари Харесай

Бузлуджа и Седемте рилски езера през обектива на един немец

Йорг Дайбер (Joerg Daiber) стана известен с късите си филми, в които по необикновен метод показва известни и не толкоз известни дестинации по целия свят. Поредицата му се назовава L ittle B ig World , а последният филм в нея отдаден на България .

Дайбер употребява Tilt-shift обектив, който разрешава снимането на обекти от странни ъгли , които обаче не трансформират пропорцията им. Това е повода филмите да наподобяват като дребни макети на действителните обекти.

В " Защо България би трябвало да е в листата ви за посещаване ", както е името на кино лентата, Дайбер е снимал Седемте рилски езера, Боянския водопад, изоставения въжен превоз " Леденика ", Каменната гора край Варна, Белоградчишките скали, Царевец, Асеновата цитадела .

Безспорно най-любопитен обект за феновете е комунистическия паметник " Бузлуджа ", приключен през 1981 година, само че зарязан в последните години. " Изглежда като необичайно НЛО, кацнало върху планината , " споделя фотографът.

Градовете, които са хванали вниманието му, са Созопол, Несебър, Пловдив и Велико Търново . Подобно на предходните си филми, и този е акомпаниран от класическа музика. Гледките от България са на фона на увертюрата към " Вълшебната флейта " на Моцарт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР