Йорданският крал Абдула Втори каза при откриването на срещата на

...
Йорданският крал Абдула Втори каза при откриването на срещата на
Коментари Харесай

Трябва да действаме сега. Какво казаха европейски и арабски лид...

Йорданският крал Абдула Втори сподели при откриването на срещата на върха за мир в Близкия изток, че насилственото или вътрешно разселване на палестинците би било военно закононарушение.

 

събира разнообразни участници от целия свят, с цел да се оправи с израелско-палестинската война. Видни политически фигури, дипломати и представители на разнообразни страни се събират в египетската столица, с цел да вземат участие в разговори, ориентирани към подсилване на мира, стабилността и съдействието в районен и интернационален мащаб.

 

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси съобщи на срещата на върха в Кайро, че е приканил водачите да реализират съглашение за пътна карта за преустановяване на филантропичната злополука в линията Газа и да съживят опитите за реализиране на мир сред Израел и палестинците.

 

По думите му задачите на пътната карта включват доставянето на помощи за Газа и договаряне на преустановяване на огъня, последвано от договаряния, водещи до решение за две страни на територията на историческата област Палестина.

 

" Трябва да действаме в този момент, с цел да сложим завършек на кошмара ", прикани през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на срещата в Кайро, апелирайки за " филантропично преустановяване на огъня " на 15-ия ден от войната сред Израел и ръководещата в Газа формация " Хамас ", съобщи Франс прес.

 

" Жителите на Газа се нуждаят от доста повече, нужна е огромна доставка на помощи ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации, макар че тази заран от Египет към намиращата се под обсада и бомбардирана от Израел Газа минаха единствено 20 камиона. Това е изцяло незадоволително съгласно Организация на обединените нации, която желае 100 камиона дневно за 2,4 милиона поданици на Газа, лишени от съвсем всичко, уточни Агенция Франс Прес.

 

Конфликтът стартира на 7 октомври, когато Хамас нападна неочаквано Израел, умъртви над 1400 души, рани хиляди и взе над 200 заложници. Израел отговори с въздушни удари и цялостна обсада на Ивицата Газа, като едвам през днешния ден за първи път от началото на войната бяха позволени камиони с филантропична помощ от Египет за локалното палестинско население.

 

Израел няма собствен представител на срещата, която се организира в миг, в който армията на страната се готви за сухоземно нахлуване против Газа.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР