Йорданов коментира действия на председателя на Комисията по въпросите на

...
Йорданов коментира действия на председателя на Комисията по въпросите на
Коментари Харесай

ИТН поиска отстраняването на Кирил Петков като шеф на Комисията по европейски въпроси

Йорданов разяснява дейности на ръководителя на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната Кирил Петков, който определил трима представители на " Продължаваме промяната - Демократична България " за КОСАК - форума за съдействие сред комитетите (комисиите) по европейските въпроси на националните парламенти на страните членки на Европейския съюз.

Йорданов разяснява, че с удивление са забелязали, че в делегацията за форума, който ще се състои на 24 ноември, не са включени представители на Има Такъв Народ " по персонално решение на ръководителя Кирил Петков ". На поисканото му пояснение за това негово деяние, той отговори, че в случай че дойдат представители на " Възраждане ", те щели да дадат " неверен опит за ориентацията на България в този формат ".

" За Има Такъв Народ не споделя нищо, само че по дифолт включва и нас в партиите, даващи неверен образ на България. Интересно ми е лицето Кирил Петков може ли да даде един образец, в който партия Има Такъв Народ да е саботирала или подлагала на подозрение европейското бъдеще на България ", сподели Йорданов.

В декларацията се акцентира смисъла на форума. Смятаме, че с изолацията на две парламентарно показани партии се лишава правото на българските гласоподаватели за съответно присъединяване в парламентарния надзор за работата на Европейската комисия, а заемането от ПП-ДБ на три от шестте бройки общо в делегацията е в несъгласие с правилото на пропорция, и то за толкоз значим за Европейски Съюз конгрес, сподели Йорданов.

По думите му Кирил Петков заявявал, че това е негово персонално решение и щял да ротира опозиционните партии.

Изолирането посредством административни способи на опозиционни депутати от интернационална активност е жестоко нарушаване на правото на посланичество на основна част от българското общество, уточни Йорданов.

Той дефинира дейностите на Петков като жестоко нарушаване на разпоредбите и подсети на ръководителя, че неговата роля е само и единствено на ръководител и никой не му е дал права на " ограничител, забранител, ротатор ", и още по-малко ролята на последна инстанция на волята на целия парламент.

България се намира пред комплицирани и значими решения на Европейски Съюз със основни за страната ни последици, означи Тошко Йорданов и съобщи към Кирил Петков, че в Европейски Съюз членува цяла България, а освен той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР