Йордан (Орце) Камчев - един от най-богатите македонци, ще прекара

...
Йордан (Орце) Камчев - един от най-богатите македонци, ще прекара
Коментари Харесай

Арест за един от най-богатите бизнесмени в Северна Македония, канел се да избяга

Йордан (Орце) Камчев - един от най-богатите македонци, ще прекара идващите 30 дни в пандиза, откакто съдът одобри настояването на прокуратурата. Камчев бе арестуван през вчерашния ден сутринта от полицията след информация на Агенцията за национална сигурност, че се подготвял да избяга от страната, написа " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

Бизнесменът е един от обвинените в следствието " Терени във Водно " . Основен обвинен по този случай е някогашният министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Според информации, които преди няколко месеца оповести прокуратурата, Груевски купувал терени във Водно с пари, които били дадени на партията като дарения. Става дума за големи суми, които били взети от касата на партията - 1,3 милиона евро, които били употребявани за закупуването на терен от 11 хиляди квадратни метра.

Орце Камчев, който е определян като олигарх, е притежател на " Орка холдинг " и на част от болница " Систина ", е един от обвинените и в така наречен дело " Империя " , формирано от някогашната специфична прокуратура. В този случай се проверява финансова престъпност, т.е. пране на пари посредством компании в страната и офшорни компании.

" Г-н Камчев не може да напусне Македония, защото няма паспорт. Това е корист от страна на политическите артисти, това е срамотия ", съобщи юристът на Орце Камчев, представен от вестник " Нова Македония ".

През 2019 година полицията в Скопие задържа ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева . Тя бе извикана на разпит по случая " Рекет ", който се отнася за изнудване на обвинен в Специалната прокуратура.

Тогава стана ясно, че олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски - Боки 13 и Зоран Милевски - Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в публикувани аудио записи настояват, че ще уредят въпроса на Камчев благодарение на Катица Янева.

Камчев беше препоръчан за почетен консул на страната ни предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха тази концепция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР