Йордан Лечков коментира предстоящия конгрес и кандидатурата на Любослав Пенев

...
Йордан Лечков коментира предстоящия конгрес и кандидатурата на Любослав Пенев
Коментари Харесай

Лечков: Любо Пенев говори празни приказки, Боби Михайлов е най-подходящ за президент

Йордан Лечков разяснява идния конгрес и кандидатурата на Любослав Пенев като съпротива на Борислав Михайлов. Вицепрезидентът на БФС разкри по кое време ще се организира конгресът и каква ще е процедурата.

" Чисто софтуерно, към момента нямаме претенденти. Предстои Изпълком, на него ще вземем решение по кое време ще е конгресът, евентуално ще е към 15-16 февуари. Злоупотреби се с една свещена дата в българския футбол, 17 ноември. Не го одобрявам съществено затова. Първо би трябвало да има Изпълком, по-късно всеки е свободен да показа платформата си. Моят претендент е Борислав Михайлов. За мен той е подобаващият президент! Благодарение на него сме на тази база. За мен би трябвало да се посочат позитивните неща през всичките тези години. Единственият ни минус е, че нямаме класиране на огромен конгрес, само че за сметка на това сме обезпечили футбола - терени, пособия, рейсове, топки и така нататък Това са обстоятелства, другото ми звучи несериозно! Рецепта за футбола никой не е измислил, предписания търсете в болничното заведение. И по наше време нямаше рецепта, просто бяхме положителни футболисти ", показа Лечков в обстойно изявление за „ Диема Спорт ”, в което приказва на доста тематики по отношение на българския футбол.

" Нашият президент е член на Изпълкома на УЕФА, а кой може да се похвали с сходно нещо? Защо се задава въпросът за играчите към футболния съюз? Да, и аз като всички желая класиране. Всеки треньор е получил цялостната независимост, няма кой да ви каже, че някой му се е месил в избора на състав, тактичност, повиквателна. Когато подпишем контракт с един треньор, той си носи съответната отговорност. Нямам безусловно никакво персонално отношение. Любослав Пенев не се отдръпна, а стартира да плюе управлението на БФС. И аз съм си давал задника, с опрощение, чартърен, плащали са ми, само че не съм плюл никого. Аз съм индивидът, който го назначи. Потвърждавам! Не скърбя за това решение, тъй като този човек и екип е имал своите положителни мачове, само че когато няма резултати треньорът си отива. И в това няма нищо персонално. Когато ти се даде път и се о.каш, скърбя... Не съм Господ да прощавам, преглътнал съм тази засегнатост. А и Любослав Пенев съди БФС. Това е забавна теза, няма ли спор на ползи тук?! Вече ходихме в съда, видели сме се, аз съм индивидът, който по този начин както го е предложил за назначение, го е предложил и за преустановяване на контракта му. Дадохме късмет на всички наши сътрудници (б.р. поколението от Съединени американски щати ‘94) да се изявят. Отделен е въпросът кой какъв брой е съумял. Любо Пенев нали сподели, че няма указател, по какъв начин знае, че има клубове фантоми?! Това е празно говорене! Кандидат президент си, кажи какво можеш да направиш, по какъв начин да надградиш, вместо да приказваш за предписания и регистри. Казвам ви го - с Петър Хубчев към този момент е воден диалог. Говорим за наложително класиране на Евро 2020 ", сподели още вицепрезидентът на БФС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР