Йонагуни е символ на японската култура. Разположен на 110 километра

...
Йонагуни е символ на японската култура. Разположен на 110 километра
Коментари Харесай

Подводните руини в Йонагуни

Йонагуни е знак на японската просвета. Разположен на 110 километра оттатък източния бряг на Тайван,  островът удивлява с неравната си и планинска брегова линия. Този остров с размери 4 на 10 км има освежаващо недокосната атмосфера, неповлияна от съвременността. Населението е малко, най-много японци, които биха ви посрещнали доста топло и радостно. Островът е прочут с природата си, която предлага на туристите безчет благоприятни условия за завършения.

Истинската атракция са подводните руини, които може да откриете на южния бряг. Артифакт, изработен от солидни скални плочи, с размери 100х50х25 метра. Датира от преди 8000 години, която е извънредно рано за технологията, с която са направени скалите. Има разнообразни теории за произхода на структурата.

Някои считат, че тези руини са останките от изчезналия континент на Му, а други археолози, че са се образували при необясними геологични процеси.

Този необикновен мегалит е открит инцидентно от гмуркач през 1995г, който минал позволената граница за гмуркане на брега Окинава. Човекът бил изумен, когато разкрил голямата конструкция на морското дъно, покрита с корали. Снимките провокирали голяма сензация след публикуването им в огромните японски вестници.  След това разнообразни екипи преглеждат откритието и скоро откриват следи от други антични подземни цивилизации.

Интересното при солидната структура е, че има арки, направени от красиво завършени каменни блокове, чийто архитектурен жанр припомня на този при цивилизацията на инките.

 

Спорът дали са направени от индивида или са дело на природата, завършва когато геолозите удостоверяват изкуствения генезис на руините. Някои считат, че останките от потъналата цивилизация датират от преди 10 000, т.е. още преди зараждането на египетската, макар че историците оспорват това.

Освен руините, остров Йонагуни предлага доста други забавни места за запалянковците. Винаги можете да видите скупчвания на риби чук по време на зимните гмуркания. Голямата китова акула също е атракция, като се има поради, че съвсем не са останали места по света, където да можете да я видите. Гмуркачи, интересуващи се от археология обичат да посещават хилядите пещери и скални структури, които се разгръщат по южната брегова линия на острова.

 

Пътуването до Йонагуни може да се окаже мъчно предизвикателство. Самолетните полети и фериботите непрестанно се анулират поради неприятните климатични условия. Само 1-2 полета от Ишигаки дневно кацат на дребното летище в Йонагуни. Можете да стигнете до там и с транспортен съд в сряда и събота. Щом стигнете, ще се изправите пред голям брой провокации по време на това вълнуващо подводно преживяване.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР