Йоханес Щролц изненада всички и въпреки задния си стартов номер

...
Йоханес Щролц изненада всички и въпреки задния си стартов номер
Коментари Харесай

Австриец изненада с първа победа за Световната купа в слалома

Йоханес Щролц изненада всички и макар задния си стартов номер победи в слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден (Швейцария), като за него това е освен първа победа, само че и първи подиум в кариерата.

Щрлоц даде седмо време в първия манш, макар че бе с 38-и стартов номер. Той обаче се възползва оптимално от лекото мъртвило в снеговалежа и даде поръчка за мощно класиране.

Никой обаче не очакваше той да победи, изключително на фона на обстоятелството, че през лятото бе изваден от австрийския отбор, като неперспективен. А в този момент, в случай че австрийската федерация следва личните си правила Щролц ще заеме една от четирите квоти в слалома на Олимпийските игри в Пекин идния месец, защото има победа в Световната купа през този сезон.

Втори зад него се подреди неговият съотечественик Мануел Фелер, който бе на равно първо място с другия представител на „ вундертима “ Фабио Гщрайн, който обаче не приключи втория. Така Австрия не съумя да окупира подиума на швейцарска територия, защото трети се класира германецът Линус Щрасер.

С успеха си през днешния ден Щролц се изстреля на третото място в подреждането за дребния бистър глобус с актив от 100 точки. Пред него с по 140 са Себастиан Фос-Солевог и Крисофър Якобсен, които позволиха идентични неточности в първия манш и не го приключиха.

В общото нареждане за Световната купа отпред с 845 точки остава Марко Одермат (Швейцария), втори с 469 е Александър Омод Килде (Норвегия) и Матиас Майер (Австрия). И тримата обаче не вземат участие в стартовете в дисциплината слалом.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР