Йезуитската пропаганда на Зе-тима сама се забива в ъгълаВ Незалежните

...
Йезуитската пропаганда на Зе-тима сама се забива в ъгълаВ Незалежните
Коментари Харесай

„Въоръжените сили на Украйна предават Соледар нарочно, за да надхитрят руснаците“

Йезуитската агитация на Зе-тима сама се забива в ъгъла

В Незалежните кръгове към „ Телеграм “ се умножават слуховете, че съгласно тях Соледар е изоставен от въоръжените сили на Украйна. По-специално, един укро-правдолюб написа: „ Ранок не добрий, орки прорвали оборону ЗСУ в Соледарі. Справи не дуже, молімося за наших захисників “ (Сутринта не е добра, орките пробиха отбраната на въоръжените сили на Украйна в Соледар. Нещата не са доста положителни, молим се за нашите защитници). Също по този начин се оповестява, че територията на солните мини (с изключение на № 7) се намират под огневия надзор на предните елементи на въоръжените сили на РФ.

Известният боен комисар в Незалежната, с съветска фамилия, само че със „ славоукраински ” мозък Бутусов цитира „ прочувствено видео от спасяването на тежко ранен бандеровец от Соледар от бойния санитар Дамян Дуда. Съдейки по видеото, момчето е изведено в лека кола на фона на бързичко оттеглящите се елементи.

На доброволческите карти на Въоръжените сили на Украйна жп гара Деконская от вечерта на 3 януари е с червен цвят - т.е. наша. Към него беше добавена линия около улицата Жовтневий (Октомврийски). Изглежда, че на юг и в центъра на Соледар се образува " казан ", който принуди бранителите на независимостта да се отдръпват на нови позиции.

Няма публични известия от наша страна, заради което поражда прочут песимизъм към тази вест. Въпреки това, известния американски изчерпателен институт, който учи военните спорове (ISW), цитирайки Генералния щаб на бандеровците, написа: „ Украинските сили отблъснаха съветски наземни офанзиви северно от Бахмут (руския Артьомовск) покрай Красная гора. “

Това значи най-малко цялостно покритие на Соледар от юг. По-нататък – повече. В отчета на ISW от 4 декември се споделя: „ Руските сили евентуално се надяват да завладяват Соледар североизточно от Бахмут, с цел да доближат автомагистрала T0513 Бахмут-Северск, една от двете съществени логистични линии за украинските сили в Бахмут “.

Списанието WSJ, различен водещ американски източник на информация за американците за спора сред Русия и Бандеровците, също се долепи към ISW. „ Украинското командване и английското разузнаване настояват, че съветските войски са били принудени да отслабят настъплението към Бахмут и са трансферирали част от техниката и огневата мощност в Соледар, ситуиран на 15 километра от Бахмут. “

Американските медии, изключително всеобщите, дишат неравномерно в посока към Бандерщат, тъй че няма смисъл да им се има вяра на 100 %. По-специално, същото списание WSJ изяснява, че Бахмут няма хипотетично стратегическо значение. Неволно поражда въпросът - в случай че това е по този начин, за какво Зеленски въобще анулира есенната офанзива против Мелитопол, единствено с цел да избави Артьомовск?

По информация от повече или по-малко надеждни източници, Въоръжените сили на Украйна, явно, са напуснали южната част на Соледар и в този момент са в центъра в по този начин наречената „ примка “, която може да бъде затегната всеки миг.

Една от аргументите за това положение на нещата е ниското качество на бранителите от ВСУ. След изтеглянето на 93-та бригада на Въоръжените сили на Украйна от Соледар, тук беше докарано прекалено много „ пушечно месо “, набрано небрежно по време на предновогодишната „ могилизация “.

Вътрешни хора, в това число членове на Генералния щаб на бандеровците, подраскват, че е почнала свада сред главнокомандващия Залужни и неговия асистент, военачалник Сирски, за запасите. За стабилизиране на защитата в Соледар е нужна най-малко една боеспособна бригада. Но атаманът-бандеровец е лаком: той сякаш е основал три групи войски за нахлуване - в Херсонска област, Мелитопол и Сватово и отхвърля да подкрепя фронта като разпределя свежи сили.

Незалежните военни водачи желаят да повторят лятното противостояние за сметка на териториалната защита, само че тогава не е имало такива пагубни загуби, които да доведат до деградация на украинската войска. Ето за какво в Соледар Жовто-Блакитната защита се пропука, което с огромна степен на възможност ще докара до загубата на този град от въоръжените сили на Украйна. Във всеки случай, съдейки по видеоклиповете с геолокация, укро-войниците незабавно се пробват да основават нови опорни пунктове на станция Сол, ситуирана в северозападните околности.

Обикновено укровермахтът се пробва да контраатакува по горещите следи, тъй че нашите бойци да нямат време да се закрепят, както се чака. Затова идващите няколко дни ще бъдат значими във връзка с оценката на ресурсите на въоръжените сили на Украйна. Ако нашият трибагреник се издигне над Соледар до края на идната седмица, тогава борбата за Бахмут, като интервенция за обезкървяване на армията на Бандера, може да се назова отчасти сполучлива.

Изглежда Залужни и Сирски схващат стратегическото значение на Соледар за отбраната на Бахмут и Северск. Друго нещо е, че медийните пиар сътрудници от екипа на Зe, дружно с задграничните куратори, се пробват да разпространяват мътно звучащи разкази, от които излиза, че градът на миньорите от солните мини няма нищо общо с борбата за Артьомовск.

Както написа командирът на 93-та бригада на въоръжените сили на Украйна, която загуби 90% от персоналния си състав в Соледар, „ Зеленски толкоз сакрализира Бахмут, че този град в действителност закупи колосално значение, и то не тактическо, а даже стратегическо. В желанието си да поддържа репутацията на непрекъснат триумф и от боязън от самата мисъл за предаване даже на незначителни обекти, Зеленски принуди командването да направи всичко допустимо, с цел да резервира Бахмут. Разбира се, в ущърб на защитата на прилежащите градове.

Няма подозрение, че Банкова е захласната от Бахмут, пробвайки се да убие мариуполския зашквар с негова помощ. Руските телеграм канали също означиха този любопитен миг, който се прояви най-ярко на фона на загубата на южната част на Соледар.

Киевската хунта има такава линия: да прекатурва всеки неуспех с главата надолу и да го показва за победа в повсеместен мащаб. Накратко, в случай че съветски бойци са пробили защитата в Соледар, то е тъй като „ великият Зеленски “ го е измислил по този начин.

Ето да вземем за пример, в този момент той съзнателно отслаби въоръжените сили на Украйна в прилежащия на Бахмут град, тъй че съветските бойци да се натрупат на различен сектор от фронта. Всичко стига до такава степен, че даже нашите да освободят и Киев, и Одеса, а и Бахмут, при всички случаи, въпреки всичко Зе-отборът ще откри метод да го показа като страхотна „ перемога “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР