Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща

...
Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща
Коментари Харесай

Йерун Вайтес става генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ за Централна и Югоизточна Европа на фармацевтичната компания Sanofi

Йерун Вайтес е новият общоприет управител за направление „ Лекарства обща медицина " на водещата фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа. Той ще ръководи бизнеса на компанията в 13 страни в района - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Г-н Вайтес ще дава отговор за създаването и въвеждането на дълготрайни стратегически политики за развиване на бизнес направлението „ Общи медикаменти " на 13-те пазара, в унисон със заложените цели на компанията.

Назначението на Йерун Вайтес на актуалната позиция в Sanofi е в подтекста на реорганизацията на бизнес направлението „ Лекарства обща медицина " за Европа и обединяването на страните в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, ръководен от господин Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия.

Поемайки новата си функционалност, Йерун Вайтес ще продължи да бъде ръководещ шеф за България и координатор за всички бизнес посоки на Sanofi за 9 страни - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Тези позиции той заема от 2015 година, като дава отговор за внедряването на новия учредителен модел в Sanofi, както и за възстановяване на представянето на компанията в района.

Йерун Вайтес има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен бранш, насъбран в разнообразни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на разнообразни интернационалните позиции в доста лечебни области, както и за създаването на тактики за нови артикули и бизнес развиване. Г-н Вайтес става част от екипа на Sanofi през 2010 година като Старши шеф, Ръководител на направление Ренал - Европа, управляващ стратегическия екип за Европа. От 2014 година до в този момент той бе общоприет управител на Sanofi в България, а от есента на 2015 година и координатор на SECE MCO.

Йерун Вайтес има магистърска степен по стопанска система от Амстердамския университет, след дипломна подготовка по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в региона на маркетинга от Лионския университет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР