Йеменските хути заявиха, че са ударили контейнеровоза MSC Orion при

...
Йеменските хути заявиха, че са ударили контейнеровоза MSC Orion при
Коментари Харесай

Йеменските хути удариха кораб, плаващ в Индийския океан

Йеменските хути обявиха, че са блъснали контейнеровоза MSC Orion при офанзива с дрон в Индийския океан като част от продължаващата им акция против интернационалното мореплаване, ориентирана против Израел.

Плаващият под португалски байрак MSC Orion се е движил сред пристанищата в Синеш, Португалия, и Салала, Оман, а записаният му притежател е Zodiac Maritime, заяви „ Джерусалем пост “.

Zodiac е отчасти благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер. Дружеството не е дало отговор незабавно на молбата за коментар.

През март водачът на хутите съобщи, че групировката уголемява зоната си на нахлуване, с цел да попречи на обвързваните с Израел кораби да преминат през Индийския океан към нос Добра вяра.

Свързаната с Иран формация е атакувала и комерсиалния транспортен съд „ Циклада “, както и два американски разрушителя в Червено море.

Британската компания за морска сигурност Ambrey заяви, че на 29 април контейнеровоз, плаващ под флага на Малта, е бил ударен с три ракети, до момента в който е пътувал от Джибути към саудитския град Джеда. Хутите обявиха, че корабът „ Cyclades “ е бил на този маршрут, когато са атакували плавателния съд./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР