Йеменските бунтовници хуси, чиито нападения възпрепятстват морския транспорт през Червено

...
Йеменските бунтовници хуси, чиито нападения възпрепятстват морския транспорт през Червено
Коментари Харесай

Хусите обявиха, че руските и китайски кораби не са под заплаха в Червено море

Йеменските бунтовници хуси, чиито набези попречват морския превоз през Червено море, подсигуряват " безвредно прекосяване " на китайски и съветски кораби по този стратегически маршрут, съобщи през днешния ден един от техните водачи Мохамед ал Бухаити, представен от.

BREAKING: YEMENI HOUTHIS PROMISE SAFE PASSAGE FOR RUSSIAN AND CHINESE SHIPS IN THE RED SEA
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman)

От средата на ноември хусите направиха към тридесет набези в Червено море и Аденския залив. Те настояват, че офанзивите са ориентирани против кораби, пътуващи към Израел или благосъстоятелност на еврейската страна и се правят в символ на " взаимност " с палестинците в линията Газа. Съединени американски щати, основен съдружник на Израел, сътвориха коалиция, която да патрулира край крайбрежията на Йемен и да пази интернационалното мореплаване. През последната седмица американската войска, подкрепена в някои случаи от английските Военновъздушни сили, подложи пет пъти на обстрел обекти на хусите в опит да отслаби военния потенциал на подкрепяното от Иран придвижване.

" Безумието и идиотизмът на Съединени американски щати и Англия се обърнаха против тях: занапред нататък нито един от техните кораби няма да може да прекоси един от главните търговски пътища в света. Загубите за страните агресори са по-големи от загубите за Йемен ", съобщи пред съветския в. " Известия " Мохамед ал Бухаити, член на политическото управление на хусите.

" За другите страни, в това число Китай и Русия, корабоплаването в района не е застрашено. Всъщност ние даже сме подготвени да осигурим безвредното прекосяване на техните кораби през Червено море ", добави той. " Но израелските кораби или тези, които имат даже слаба връзка с Израел, няма да имат и минимален късмет да преминат през Червено море ", акцентира той.

" Целта ни е да увеличим икономическата цена за еврейската страна, с цел да спре кръвопролитията в Газа ", посочи представителят на хусите.

По данни на Международната камара по мореплаване 12% от международната търговия минава през Червено море. В резултат на нападенията на хусите застрахователните цени се покачиха, което накара огромните корабни компании да пренасочат корабите си към южния завършек на Африка, което удължава и оскъпява превоза.

През ноември хусите превзеха кораба " Галакси лийдър ", благосъстоятелност на английска компания, която пък е благосъстоятелност на израелски предприемач, и взеха за заложници 25-те членове на екипажа, измежду които има и българи.

Заложниците са добре, съобщи Бухаити, като добави, че придвижването на хусите се приготвя за разнообразни сюжети, в това число американска сухопътна интервенция в Йемен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР