Йелена Остапенко е шампионка на силния WTA 500 турнир в

...
Йелена Остапенко е шампионка на силния WTA 500 турнир в
Коментари Харесай

След 16 месеца без титла: Остапенко взе скалпа на шампионка от Шлема и триумфира в Бирмингам!

Йелена Остапенко е шампионка на мощния WTA 500 шампионат в Бирмингам. Латвийката имаше тежката задача във финалния конфликт да срещне друга някогашна носителка на трофея от Ролан Гарос в лицето на топ поставената в схемата Барбора Крейчикова, само че международната номер 17 остана по-хладнокръвна в хода на съревнованието и завоюва дебютната си купа през актуалната тенис акция - 7:6(8) 6:4. С триумфа си Остапенко поставя завършек на сушата си от 16 месеца без извоюван WTA трофей и към този момент може да се похвали със седем оценки в сбирката си, две от които идват върху зелената настилка.

Първата част на дуела протече напълно под господството на сервиращите и въпреки да се привикнали мачовете при дамите да ни оферират големи количества от пробиви, то единственото по-интригуващо в тази ситуация бяха общо три брейкбола, един пред втората сложена и два за чехкинята, като до освен това не се стигна и разумно ни предстоеше да следим тайбрек. В него латвийката в големи изрезки разполагаше с най-малък задатък в резултата, който я води до три сетбола, но тя ги профука безплатно и на собствен ред трябваше да избавя подобен при 7:8 точки, само че се оправи напрегнат и от четвъртия си опит в идващите минути отмъкна триумфа в сета.

Придобитият подтик от стореното пък въодушеви международната номер 17 на старта на втората част, когато тя стартира все по-уверено да навлиза във вътрешността в корта при офанзивите си, като ловко намираше пробойните в отбраната на топ поставената и завоюва пет от първите шест гейма, с което към този момент усещаше купата в ръцете си. Именно огромната преднина в резултата обаче беше напът да изиграе неприятна смешка на латвийката, откакто тя се отпусна и Крейчикова на бърза ръка влезе в напредък, редуцирайки отчасти изоставането си, но Остапенко въпреки всичко показва здрави нерви и от втория си опит да сервира за спечелването на трофея бе безпогрешна.

Jelena
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР