Язовирна стена се срути в Кения, 41 са загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

...
Язовирна стена се срути в Кения, 41 са загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)
Коментари Харесай

Ужас в Кения: Язовирна стена се срути - има много загинали

Язовирна стена се срути в Кения, 41 са починали (ВИДЕО+СНИМКИ) Бурните води унищожиха две села, като 300 фамилии са останали без домове

Най-малко 41 души са починали, откакто язовир се срути в Кения. Това заяви полицията в страната. Жителите описаха калните води, залели домовете им като " пъкъл на земята ". След тежка суша, седмиците проливни дъждове в Кения доведоха до наводнения и кални свлачища, които предизвикаха гибелта на 172 души, осведоми БГНЕС.

WATCH: Tragedy in Nakuru county as 27 die so far after Patel dam in Solai burst its banks. pic.twitter.com/XAW7UJXEr0
— Pulse Live Kenya TV (@pulseliveKETV) May 10, 2018
" Частният язовир " Пател ", употребен за напояване и отглеждане на риба, се срути в Солай, покрай град Накуру ", съобщи шефът на районната полиция Гидеон Кибуня.
Бурните води унищожиха две села, като 300 фамилии са останали без домове, заяви локален гражданин, а електрическите линии бяха пометени, оставяйки доста хора без електричество. Търсенето на жертви е прекратено през днешния ден следобяд поради мощни дъждове.
 Searching for survivors on Thursday in a residential area northwest of Nairobi after the Patel dam burst.
" 41 са жертвите на тази покруса. Това е злополучие! Повечето хора са спели, когато се е случило всичко това и къщите им са били отнесени ", сподели Кибуня, добавяйки, че 20 от тях са деца. Други 36 души са приети в болница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР