Язовирите действат като буфери – задържат високата вълна, разпределят я

...
Язовирите действат като буфери – задържат високата вълна, разпределят я
Коментари Харесай

Емил Димитров: Язовирите са пълни, справяме се с екстремалната обстановка

„ Язовирите работят като буфери – задържат високата вълна, разпределят я между тях и я изпускат следено едвам тогава, когато речните корита са по-празни. Ако ги нямаше, всичката вода щеше да тръгне по речните корита и да отнесе всичко “.
Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров.
 Цветеслава Гълъбова: Слушах министър Емил Димитров и нямам доверие, че всичко е от Бог Цветеслава Гълъбова: Слушах министър Емил Димитров и нямам доверие, че всичко е от Бог
" Слушах сутринта министър Емил Димитров, който сподели за наводнението в Батановци, че казусът бил подбуден от неналичието на клапи, които да...
На днешното чуване в Народното събрание, отдадено на влошената метеорологична конюнктура в страната и наводненията, които тя провокира, министър Димитров увери депутатите, че равнищата на всички водни обекти се следи и управлява.
„ Енергийните язовири постоянно ги държим на 80-90%, тъй като задачата е водата в тях да създава електрическа енергия. Затова при тях отговорността, когато пропущат висока вода, е доста огромна, само че екипите са подготвени.
Добре работят и при тази екстремална конюнктура съумяха да пропуснат водата “, съобщи екоминистърът.
„ Язовирите са цялостни, учудващо цялостни за този сезон. Те бяха цялостни и преди дъждовете, само че никой не искаше да си го признае. Видяхме климатичните промени по какъв начин работят – за 4 часа се излива норма, която другояче за 4 месеца не би се изляза.
 Ревизоро твърди, че изпускането на Студена не е закъсняло Ревизоро твърди, че изпускането на " Студена " не е закъсняло
Изпускането на язовир „ Студена “ не е закъсняло и той не е отговорен за наводненията в Пернишко поради изобилните дъждове, сподели...
Ако сте в банята у дома и пуснете един бойлер, сифонът го поема. Пуснете ли 160 бойлера, няма да може да го поеме “, даде образец Димитров и добави: „ Все отново е природа, не можем да ѝ заповядваме “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР