Яйцата са важна част от менюто ни, но знаем ли

...
Яйцата са важна част от менюто ни, но знаем ли
Коментари Харесай

Известният въпрос за появата на кокошката и яйцето има своя отговор

Яйцата са значима част от менюто ни, само че знаем ли всичко за тях. Запознайте се с няколко забавни и не толкоз известни обстоятелството за най-консумираната храна по Великден, написа expert.bg.

1. Яйцето обичайно е езически знак на плодородието (църквата го приема, сходно на коледните елхи), като хората ядат яйца, с цел да отпразнуват пролетта.

2. Римляните са приготвили първия омлет в историята. Той е бил подсладен с мед. Наричал се " овелеме ", което значи яйца и мед.

3. Витамин D е доста значим за хората и го получаваме нормално посредством слънчевата светлина. Има доста малко храни, които съдържат витамин D, а яйчните жълтъци са едни от тях.

4. Една от най-важните тълкования на яйцето е шоколадовото великденско яйце. Първите шоколадови яйца стартират да се появяват в Германия и Франция при започване на XIX век.

5. Американците ядат приблизително по 250 яйца годишно.

6. През 2008 година откриватели в Канада разгласяват отговор на въпроса " Кое е първо – яйцето или кокошката? “ Отговорът е: яйцето. Те са изходили от обстоятелството, че динозаврите свиват гнезда и снасят яйца, преди птиците да се появят.

7. Температурата на яйцето, когато е снесено, е към 40 градуса.

8. Преди време яйчните жълтъци имаха неприятна известност заради наличието на холестерол. След доста проучвания стана ясно, че яденето на яйца не усилва безусловно риска от сърдечно-съдови болести и антиоксидантите могат да бъдат потребни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР